17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Marco Kimsen vermaakt zijn publiek met sfeer en entertainment

MARC De Kimpe uit de Bormte is niet alleen zaakvoerder van MDK Verzekeringen maar ook al meer dan 30 jaar actief als zanger onder de naam Marco Kimsen met Elvis songs, Nederlandstalige schlagers en eigen nummers. De Gazet ontdekte een gedreven zakenman met een warme stem…

‘Muziek zat me van jongs af aan in het bloed, mijn vader Roger leerde me trompet spelen. Ik volgde 4 jaar lang muziekschool en speelde tot mijn 30ste in fanfare Sint-Cecilia uit De Klinge. Op een jeugd/skivakantie in Zwitserland werd ik uitgekozen, uit meer dan 500 jongeren, als voorzanger van het kamplied ‘We reisden naar Maloja’.’

Het overlijden van Elvis Presley in 1977 maakte een diepte indruk. ‘Ik werd een grote fan, bewonderaar en draaide zijn platen grijs. Ik waagde, onvoorbereid, mijn kans op de soundmixshow op de Beverse Feesten met een Elvis-nummer, maar ik eindigde helaas laatste. Opgeven deed ik niet en daarom volgde ik zanglessen bij Jacqueline Van Quallie. Een jaar later deed ik terug mee aan dezelfde wedstrijd in Beveren met het nummer ‘The wonder of you’ en ik won. Er volgden vele optredens. Achteraf gezien was dit de start van mijn carrière.’

50 nummers in een show

‘Ieder jaar organiseer ik een ‘Marco Kimsen Diner-show’ in het Gildenhuis in Stekene, altijd voor een volle zaal. In mijn shows geef ik het beste van mezelf, in totaal breng ik circa 50 nummers op één avond. Het eerste deel is een ode aan Elvis, in het tweede deel zing ik covers van Nederlandstalige nummers naast uiteraard ook eigen songs. Deze zomer raakt mijn agenda aardig vol. Ik treed nog op in Melsele op de Aardbeifeesten, in Beveren op de Sint-Jansfeesten en ook op de Overslagfeesten ben ik van de partij.’ Via verschillende artiestenbureau’s wordt Marco soms geboekt op verrassende locaties. ‘Zo was ik recent te gast bij een studentenclub in het Nederlandse Leiden voor een uitbundig feest, de zaal ging er compleet uit de bol.’

Sambrazuca Belgica

De tijd dat zangers ‘rijk’ werden door de verkoop van platen en cd’s ligt ver achter de rug. ‘Ik tracht op zoveel mogelijke manieren in de kijker te lopen. Regelmatig breng ik een nieuwe single of cd op de markt, te beluisteren op Spotify of Youtube. De meeste nummers staan bovendien genoteerd in de Vlaamse Ultratop 50 bij Radio 2, toch wel een bewijs dat een grote schare fans mij blijft volgen.’

Marco wijst er op dat een opname van een clip niet zo evident is als het lijkt. ‘Ik heb nu al een tiental clips op mijn naam. Voor de single ‘De Wereld’ maakten we gedurende twee dagen opnames in Stekene, kasteel Cortewalle in Beveren en op de Cogels-Osylei in Berchem. Meer dan 30 mensen werkten er aan mee.’ In 2014 kreeg Marco nationale bekendheid met zijn lied ‘Sambrazuca Belgica’, geschreven naar aanleiding van het WK voetbal in Brazilië. ‘Een mooie periode, we maakten een toffe videoclip, er volgden regionale en nationale tv-optredens, zelf in meerdere voetbalstadions.’

Perfectionist

Marco omschrijft zichzelf als een perfectionist. ‘Ik volg nog steeds wekelijks zangles bij een bekende zangcoach, kwestie van mijn stem optimaal te onderhouden. Ik ben streng voor mezelf, bereid me steeds goed voor, alles moet tot in de puntjes kloppen. Als mensen naar een show komen wil ik hen vermaken, een avondje uit waarvan ze genieten en waar ze nog lang over napraten. De vele complimenten doen me goed, wees maar zeker: Marco Kimsen is nog lang niet uitgezongen.’

Verzekeringsmakelaar

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar biedt MDK polissen aan van verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar ook voor leningen, sparen en beleggen bent u bij MDK aan het juiste adres. ‘Het gaat om een compleet pakket zowel voor particulieren als ondernemers. Persoonlijk advies en een heldere communicatie zijn onze voornaamste pijlers. Op vraag screenen we de polissen om het ‘juiste product’ op maat te vinden. Bovendien vullen wij ieder jaar meer dan 1000 belastingbrieven gratis in, een unieke service. Wij staan aan de kant van de klant. Het motto is ‘beter een goede koop dan goedkoop, met optimale service na verkoop’.

www.kantoormdk.be

www.marcokimsen.be

Quote: ‘In mijn shows geef ik het beste van mezelf, in totaal breng ik circa 50 nummers op één avond.’

Marco Kimsen

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings