17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden zoekt muzikaal talent (m/v)

EEN vrijdagavond in maart, leden van Harmonie De Ware Vrienden druppelen hun repetitieruimte in de Polenlaan binnen. Rond 20u00 geeft dirigent Johan Van den Eede (opvolger van de ‘legendarische’ Maarten Perpet die naar Zweden verhuisde) het sein om de oefensessie te starten. Alles staat in het teken van het concert dat op 6 mei 2023 plaatsvindt in het Gildenhuis met als thema: dieren.

Voorzitter Bart De Bruyne is maar wat blij dat de Gazet Van Stekene aandacht besteedt aan de vereniging. ‘We beschikken over een enthousiaste groep muzikanten die elke week het beste van zichzelf geven, ze repeteren van 20u00 tot 22u00. Momenteel tellen we circa 35 leden, een mooie mix tussen mannen en vrouwen, tussen jong en oud.’

Van hoorn tot trompet

Een harmonie bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. ‘Door een uitgebreid arsenaal aan instrumenten kunnen we een betere nuance leggen in de muziekstukken. In onze harmonie beschikken we over klarinetten, fluiten, saxofoons, trompetten, hoorns, trombones, baritons- en bastuba’s. De meeste leden hebben hun eigen instrument maar een aantal instrumenten werd door de vereniging aangekocht.’

Optredens

De Ware Vrienden verzorgt jaarlijks een aantal concerten. ‘We organiseren steeds twee ‘eigen’ concerten, waarbij ons jaarlijks Nieuwjaarsconcert ondertussen een stevige plaats heeft verworven op de Stekense kalender.  Daarnaast treden we op in woonzorgcentrum De Zoetenaard en luisteren we de 11-november viering op. Sporadisch worden we gevraagd voor optredens in deelgemeenten Koewacht en Kemzeke.’

Musiceren kost geld

‘Net als iedere andere vereniging trachten we uitgaven en inkomsten in balans te houden. De optredens zijn een belangrijke bron van inkomsten, ook met de ‘tap’ na de repetities spekken wij onze kas. Van de gemeente Stekene krijgen we ieder jaar een mooie subsidie en zijn hen dankbaar dat wij geen huur hoeven te betalen voor het repetitielokaal. Uitgaven zijn onder meer de aanschaf van partituren, aankoop en herstelling van muziekinstrumenten en pupiters, en de verloning van de dirigent. Momenteel draaien we break-even, we hebben geen financiële zorgen.’

Bremer stadsmuzikanten

Zoals gezegd, de repetities die in maart en april plaatsvinden, staan in het teken van het concert op 6 mei. ‘We brengen een avondvullend programma dat zich richt naar kinderen en gezinnen. We spelen onder meer een uitvoering van de Bremer stadsmuzikanten naar het sprookje van de gebroeders Grimm. Het wordt een interactie tussen woord en muziek, in samenwerking met de voorleesmama’s uit de Stekene bibliotheek. Daarnaast spelen we onder andere muziek uit de film The Jungle Book en A Bug’s Life waarvoor Randy Newman de muziek schreef. Voor ons en voor de bezoekers wordt dit een bijzonder concert waar we nu al naar uitkijken.’

Warme vriendenclub

Bart De Bruyne is ervan overtuigd dat niet alle Stekenaars op de hoogte zijn van het bestaan van Harmonie De Ware Vrienden. ‘Op die manier lopen we wellicht een aantal muzikale talenten mis. Iedereen die muziekschool heeft gevolgd, zelfs al is dat enkele jaren geleden, is welkom. We zijn vooral op zoek naar koperblazers, slagwerkers, klarinetten en saxofoons. Wij bieden hen een warme vriendenclub aan waar iedereen zich snel thuis voelt.’

‘Stekene in den Grooten Oorlog’

In november 2018 vond in de Sportstek de opvoering plaats van het evenement ‘Stekene in de Grooten Oorlog’, een muzikale evocatie van vier jaar Duitse bezetting in Stekene. 1.300 bezoekers genoten van het spektakel tijdens drie uitverkochte voorstellingen waarbij 150 mensen op het podium stonden. Het initiatief voor het evenement kwam van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden en het Ruysscheveldekoor, beide oud-laureaten van de jaarlijkse Stekense Cultuurprijs.

Quote: ‘We beschikken over een enthousiaste groep muzikanten die elke week het beste van zichzelf geven. Repetities vinden plaats iedere vrijdagavond van 20u00 tot 22u00.’

Bart De Bruyne

Info:

www.harmoniedewarevrienden.be

info@harmoniedewarevrienden.be

www.facebook.com/harmoniedewarevrienden

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings