11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Jeugd klopt aan bij jeugdhuis voor fuifondersteuning

JEUGDHUIS De Cramme is niet alleen een plaats waar jongeren elkaar ontmoeten. Af en toe wordt er ook stevig gefeest. Wist je dat de Crammevrijwilligers ook helpen bij de organisatie van ‘een goeie fuif’? En die mag gerust verder rijken dan de muren van het jeugdhuis.

De nood aan de beentjes loszwieren is groot in Stekene. Maar een fuif organiseren geen sinecure. Fuiven van grote omvang vereisen een goede aanpak op vlak van logistiek, communicatie, vergunningen, financiën, planning en dergelijke meer.

We vinden het belangrijk dat jongeren kunnen experimenteren en groeien. Daarom helpen we iedere persoon of vereniging bij de organisatie van een feestje in ons jeugdhuis. Het volstaat dus om af te komen met een idee; wij zorgen realistisch projectplan.

Fuifklimaat

Vanuit onze eigen jeugdhuiservaring kriebelt het ook om kennis te delen met andere organisatoren. Daarom staan we de laatste jaren ook andere grote fuiven in onze gemeente bij met raad en daad. De Message Party van de Stekense jongens-Chiro is hier een voorbeeld van. Met onze jeugdhuisbril op, werpen we een blik op de planning, de offertes en de logistiek. Door samen opzoek te gaan naar goede partners, maken we het fuifklimaat in Stekene toch enkel maar beter, niet?

Ook bovenlokaal zijn we een veelgevraagde partner. We schreven mee aan het kennisplatform ikorganiseer.be. Dat is dé website waar jonge organisatoren terecht kunnen voor tal van informatie. Ikorganiseer.be is een initiatief van Formaat, de koepelorganisatie van alle jeugdhuizen. Voor Formaat geven onze vrijwilligers ook vaak opleidingen rond organiseren en ook zakelijk beheer. Aan talent dus geen gebrek bij De Cramme.

Dus heb je zin om in plaats van feestjes af te schuimen zelf met een walkietalkie in jouw handen rond te lopen? Heb je een idee of een cool concept in gedachten en zoek je nog ‘partners in crime’? Laat het ons gerust weten via kern@decramme.be!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in