13.7 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Gelukkige verjaardag Fiston!

HONDENKOEKJES in plaats van chocoladetaart. Dat was de traktatie ter gelegenheid van Fiston’s verjaardag op 20 maart. Plaats van het gebeuren: de nieuwe hondenlosloopweide naast het Stekense kerkhof.

Via hun Facebookgroep ‘De vrienden der viervoeters’ spreken een aantal hondenliefhebbers bijna dagelijks af om hun oogappel met zijn of haar vriendjes te laten spelen. Het enthousiasme bij de honden is enorm. De baasjes daarentegen hebben wat gemengde gevoelens.

Een zakdoek groot

‘Laat ons zeggen dat we in hoofdzaak tevreden zijn met het nieuwe terrein dat de gemeente voor ons, sinds vorige zomer, aangelegd heeft.’ zegt Antoinette Saman. ‘Het is een pak ruimer dan de losloopweide aan het oude stationsgebouw. Die is maar een zakdoek groot en bovendien staat daar zo’n gevaarlijke betonnen cilinder midden de wei.’

Echte vrienden

‘Vorige zomer hebben ik dan een Facebookgroep opgericht, op dit ogenblik hebben we ruim 50 leden. De meesten daarvan hebben zelf een hond waarmee ze hierheen komen, het zijn mensen die elkaar vroeger niet kenden. Dit is een plezante plaats om elkaar te ontmoeten, het is echt een vriendengroep geworden. Respect voor elkaar en voor elkaars hond is hier heel belangrijk.’

Fiston

‘Soms is er dan ook iets te vieren, vandaag is Fiston jarig en dan wordt er getrakteerd. Niet met taart maar met hondenkoekjes die duidelijk in de smaak vallen.’ Toeval of niet maar het zijn bijna allemaal grotere honden. ‘Kleinere honden zie je hier ook vaak’, zegt Antoinette. ‘Alleen de allerkleinsten van het kaliber chihuahua komen hier zo goed als niet.’

Water

De fundering om een nieuw pad naar het hek aan te leggen ligt klaar. ‘Ook een verbetering maar we hebben nog wel een paar vragen. In de eerste plaats over het terrein zelf: in de zomer is het hier heel stoffig en in de winter zijn de plassen zo groot dat het hier bijna blank staat. We kunnen alleen maar hopen dat de bodem niet vervuild is want de honden drinken uit die plassen. Een afdakje en een bank zouden ook wel leuk zijn. Maar het allerbelangrijkste is het gebrek aan stromend water. Dat zou geweldig zijn want we moeten hier voortdurend met flessen water slepen om de honden te laten drinken. Soms gaan we naar het nabijgelegen kerkhof om water maar we zitten hier vlakbij de oude kazerne van de brandweer. Het zou toch mogelijk moeten zijn om van daaruit een watervoorziening aan te leggen?’

Reglement

Aan het hek hangt een bordje van de gemeente met de reglementen op de hondenlosloopweide. ‘Wij respecteren die altijd. Als er putten gegraven worden maken we die dicht. Als er hondenpoep ligt halen we ons zakje boven en ga zo maar door. Jammer genoeg is niet iedereen even correct’, besluit Antoinette.

En dan moest het moeilijkste nog komen: alle honden op de foto krijgen. Daarvoor moest het basisidee loslopen even wijken en werden ze (de meesten dik tegen hun zin) eventjes aangelijnd.

Quote: ‘Laat ons zeggen dat we in hoofdzaak tevreden zijn met het nieuwe terrein dat de gemeente voor, sinds vorige zomer, aangelegd heeft.’

Antoinette Saman

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings