15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Kunstacademie in Kerkstraat wordt De Kunststek gedoopt

Het oud kloostergebouw in de Kerkstraat, waar de kunstacademie na de renovatie zal intrekken, heeft een naam gekregen: De Kunststek. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen onlangs op basis van de ideeën van de Stekenaars. Na de renovatiewerken verhuist d’Academie Beeld van de Stadionstraat naar de Kerkstraat en zal het haar intrek nemen in het Oud Klooster.

De laatste drie zusters van ‘De Zusters van Maria van Nederbrakel’ verlieten in 2011 na meer dan 150 jaar hun klooster in de Kerkstraat. In 1860 kwam deze orde naar Stekene als onderwijszusters. Zij stichtten er de school in de Kerkstraat en hielden zich bezig met verpleging en sociaal werk. Het voormalige kloostergebouw ondergaat nu een grondige renovatie.
‘De renovatiewerken nemen, door allerlei omstandigheden, meer tijd in beslag dan eerst gedacht, maar dat belette ons niet om de Stekenaars al te bevragen over een naam voor het gebouw’, zegt schepen van Onderwijs Pieter De Witte.
‘We vroegen onze inwoners naar ideeën voor een geschikte naam voor de nieuwe academie in het kloostergebouw via het participatieplatform samen.stekene.be’, gaat schepen van Burgerparticipatie Gunter Van Campenhout verder. ‘En stond jouw idee al tussen de voorstellen of had je geen inspiratie? Dan kon je jouw voorkeur nog duidelijk maken met een ‘duimpje’ aan een voorstel van iemand anders.’
Niet minder dan 39 verschillende voorstellen werden gelanceerd op het platform en 112 stemmen op die voorstellen werden uitgebracht. Het college volgt de mening van de burger en kiest voor De Kunststek als nieuwe naam voor het kloostergebouw. Deze naam kreeg ook de meeste stemmen op samen.stekene.be’, besluit schepen Gunter Van Campenhout.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings