23.3 C
Stekene
woensdag 31 mei 2023

Femma Stekene: een waaier aan activiteiten

IN 2015 hield Femma Stekene het voor bekeken, een jaar later herrees de vereniging opnieuw. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten en een 50-tal leden is Femma Stekene weer springlevend. Maar nieuwe leden zijn vanzelfsprekend steeds van harte welkom.

‘Femma stond voorheen bekend als KAV (Katholieke Arbeiders Vrouwen),’ vertelt Martine Wagenaer die samen met Myriam Van Goethem het tweekoppig bestuur vormt. ‘Acht jaar geleden gooide het toenmalige bestuur de handdoek. Dat had te maken met een veroudering van het ledenbestand en ook omdat er geen bestuursopvolging meer was. Vanuit het verbond kwam de vraag om de draad opnieuw op te pakken, uiteindelijk besloot ik om samen met nog een aantal andere vrouwen terug van start te gaan.’

Mix van leeftijden

‘We zijn er in geslaagd om een mooie mix van leeftijden aan te trekken, tussen 35 en 60 jaar, het aantal leden blijft stabiel. Het lidgeld bedraagt 30 euro per jaar, de Femmapas biedt heel wat voordelen. Het engagement naar een vereniging is vrijblijvender dan voorheen. Mensen zijn niet meer ‘gebonden’ aan één organisatie maar kiezen voor het aanbod wat hen op dat moment aanspreekt. Dat maakt het voor ons ook moeilijker om het bestuur verder uit te breiden.’

Bloesemwandeling

Femma Stekene organiseert maandelijks minstens één activiteit. ‘Onze ‘vaste’ stek is het oud Station van Stekene. Als we een degelijke keuken nodig hebben, bijvoorbeeld voor een kookworkshop, wijken we uit naar OC Boudeloo in Klein-Sinaai. We presenteren een gevarieerd programma. Staan dit jaar nog gepland: een bloesemwandeling fruitsappen, een kookworkshop, een bingo avond, een reeks van vier initiatielessen lijndansen, een infosessie brandveiligheid in de brandweerkazerne van Stekene, een kerstfeest en nog zoveel meer.’ Martine en Myriam brainstormen tweemaandelijks om nieuwe activiteiten te bedenken en de komende activiteiten voor te bereiden.

Iedereen welkom

‘We zijn een erkende vereniging en ontvangen een jaarlijkse gemeentelijke subsidie al naargelang het aantal leden en activiteiten. Voor iedere activiteit moet er nog betaald worden maar we proberen onze prijzen heel democratisch te houden. Niet-leden betalen meestal 5 euro meer dan leden om ook aan onze activiteiten deel te nemen. In 2027 vieren wij ons 90-jaarig bestaan. Wie zin heeft om nieuwe vrouwen uit de eigen buurt te leren kennen, is van harte welkom bij ons, via: https://www.femma.be/nl/lid-worden

Hebt u zin/tijd om het bestuur van Femma Stekene te versterken, stuur dan een mail naar femmastekene@gmail.com of bel 0474 – 74 14 14

Quote: ‘Mensen voelen zich niet meer ‘gebonden’ aan één vereniging maar kiezen voor het aanbod wat hen op dat moment aanspreekt.’

Martine Wagenaer

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in