19.2 C
Stekene
zondag 16 juni 2024

Femma Stekene: een waaier aan activiteiten

IN 2015 hield Femma Stekene het voor bekeken, een jaar later herrees de vereniging opnieuw. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten en een 50-tal leden is Femma Stekene weer springlevend. Maar nieuwe leden zijn vanzelfsprekend steeds van harte welkom.

‘Femma stond voorheen bekend als KAV (Katholieke Arbeiders Vrouwen),’ vertelt Martine Wagenaer die samen met Myriam Van Goethem het tweekoppig bestuur vormt. ‘Acht jaar geleden gooide het toenmalige bestuur de handdoek. Dat had te maken met een veroudering van het ledenbestand en ook omdat er geen bestuursopvolging meer was. Vanuit het verbond kwam de vraag om de draad opnieuw op te pakken, uiteindelijk besloot ik om samen met nog een aantal andere vrouwen terug van start te gaan.’

Mix van leeftijden

‘We zijn er in geslaagd om een mooie mix van leeftijden aan te trekken, tussen 35 en 60 jaar, het aantal leden blijft stabiel. Het lidgeld bedraagt 30 euro per jaar, de Femmapas biedt heel wat voordelen. Het engagement naar een vereniging is vrijblijvender dan voorheen. Mensen zijn niet meer ‘gebonden’ aan één organisatie maar kiezen voor het aanbod wat hen op dat moment aanspreekt. Dat maakt het voor ons ook moeilijker om het bestuur verder uit te breiden.’

Bloesemwandeling

Femma Stekene organiseert maandelijks minstens één activiteit. ‘Onze ‘vaste’ stek is het oud Station van Stekene. Als we een degelijke keuken nodig hebben, bijvoorbeeld voor een kookworkshop, wijken we uit naar OC Boudeloo in Klein-Sinaai. We presenteren een gevarieerd programma. Staan dit jaar nog gepland: een bloesemwandeling fruitsappen, een kookworkshop, een bingo avond, een reeks van vier initiatielessen lijndansen, een infosessie brandveiligheid in de brandweerkazerne van Stekene, een kerstfeest en nog zoveel meer.’ Martine en Myriam brainstormen tweemaandelijks om nieuwe activiteiten te bedenken en de komende activiteiten voor te bereiden.

Iedereen welkom

‘We zijn een erkende vereniging en ontvangen een jaarlijkse gemeentelijke subsidie al naargelang het aantal leden en activiteiten. Voor iedere activiteit moet er nog betaald worden maar we proberen onze prijzen heel democratisch te houden. Niet-leden betalen meestal 5 euro meer dan leden om ook aan onze activiteiten deel te nemen. In 2027 vieren wij ons 90-jaarig bestaan. Wie zin heeft om nieuwe vrouwen uit de eigen buurt te leren kennen, is van harte welkom bij ons, via: https://www.femma.be/nl/lid-worden

Hebt u zin/tijd om het bestuur van Femma Stekene te versterken, stuur dan een mail naar femmastekene@gmail.com of bel 0474 – 74 14 14

Quote: ‘Mensen voelen zich niet meer ‘gebonden’ aan één vereniging maar kiezen voor het aanbod wat hen op dat moment aanspreekt.’

Martine Wagenaer

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings