8.9 C
Stekene
maandag 15 april 2024

’t Columbus’ke uit Stekene toert doorheen Europa

MARIO D’Hoey en Sofie Huygens uit de Bormte en hun vrienden Davy en Nadine kochten in 2021 een VW LT 35 busje uit 1993 en bouwden het ‘wrak’ om tot ’t Columbus’ke waarmee ze doorheen Europa trekken. ‘Alles draait om vrijheid, niks moet en alles mag’.

‘Ken je de Rammelbakkenreis? Wel, dat is een Nederlandse club die roadtrips doorheen Europa organiseert. Ze dagen deelnemers uit om in een oude ‘rammelbak’ met een maximale aanschafwaarde van 750 euro, trips te maken langs een uitgestippeld parcours. Wij wilden er in 2020 aan mee doen maar corona stak er een stokje voor,’ vertellen Mario en Sofie in hun gezellige keuken met twee uitbundige honden die veel belangstelling tonen voor uw dienaar.

Via Davy en Nadine kwamen ze op het spoor van een vrouw uit Damme die haar VW busje verkocht. ‘De overnameprijs bedroeg oorspronkelijk 3.000 euro maar zakte al snel naar 1.000 euro. We onderhandelden wat verder en landden uiteindelijk op 600 euro. Het zogezegde ‘wrak’ – 2400 cc met 6 cilinders – was nog in zeer goede motorische staat. Hij rijdt op diesel en valt onder de categorie ‘oldtimers’, wat een lage verzekeringspolis oplevert. Samen met onze vrienden toverden we ’t Columbus’ke om tot een gezellige, groen geschilderde camper inclusief twee dubbelbedden, gasfornuis, toilet, ijskast, voorraadkamer, kleerkast en niet te vergeten een goedgevulde ‘wijnkelder’.’

Het echte werk

Met korte trips naar de Ardennen en Zeeland werd ’t Columbus’ke een eerste keer getest en goedgekeurd. ‘Daarna volgde het ‘echte’ werk. We reden mee met de Rammelbakkenreis naar Italië, een supergeslaagde week met nog 400 andere deelnemers. We kwamen op plaatsen die we niet snel meer zullen vergeten, we vermeden zoveel mogelijk de snelweg en toerden door kleine dorpjes en mooie natuurgebieden. Daarnaast kregen we originele opdrachten tijdens de reis die voor de nodige sfeer zorgden. Met een slakkengangetje kwamen we over de Stelvio en nog vier andere bergpassen. In totaal reden we 5.700 km, op een steentje op onze voorruit na verliep de tocht gesmeerd.’

Taakverdeling

Met vieren in een klein busje: levert dit geen spanningen op? ‘Totaal niet, qua karakters lijken we heel erg op elkaar, bovendien delen we dezelfde interesses. Sofie en Nadine bekommeren zich over de logistiek, navigatie, foto’s maken, het uitstippelen van het roadboek en het koken. Mario en Davy nemen het mechanische deel en de schoonmaak van ’t Columbus’ke voor hun rekening en zorgen ook voor de aperitief. We downloaden vooraf muziek op spotify en vetrekken onder het motto ‘Follow the sun’. 

Lapland

‘Voorjaar 2024 plannen we een grote reis naar Lapland, we kijken er al ontzettend naar uit. Ondertussen ‘pikken’ we zoveel als mogelijk ‘tussendoortjes’ mee doorheen België, Frankrijk en Duitsland. Voor ons betekent reizen met ’t Columbus’ke vooral vrijheid, niks moet en alles mag.’

U kan de avonturen van Mario, Sofie, Davy en Nadine volgen via facebook  columbus’ke on the road

Quote: ‘Voorjaar 2024 plannen we een grote reis naar Lapland, we kijken er al ontzettend naar uit. Ondertussen ‘pikken’ we zoveel als mogelijk ‘tussendoortjes’ mee.’

Mario D’Hoey en Sofie Huygens

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings