13.3 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Stoffenwinkel en naaicafé De Stoffige zolder: modebewuste onderneemster Sandra Van Hoeyland

EERST was het Sandra’s droom om verpleegster te worden. Ze volgde secundair onderwijs in het technisch instituut Sint-Carolus te Sint-Niklaas maar koos nadien voor een opleiding snit en naad. Dat lag haar beter, vooral het creatieve en etalages maken spraken haar enorm aan.  

‘Nadat ik afstudeerde kwam ik in een confectiebedrijf in Beveren-Waas terecht, ik moest er aan de lopende meter borstnepen en binnenzakken in schorten stikken. Met een chronometer werd je werktijd opgenomen en praten met collega’s tijdens de werkdag was uit den boze. Dit is natuurlijk een killer voor elke creatieveling, het zelf maken van kledij kwam op een laag pitje te staan.’  

Crèche Koetjie Boe

‘Ondertussen bouwde ik samen met nog een andere jonge onthaalmama het kinderdagverblijf Koetjie Boe uit, op het huidige adres Drieschouwen 79 in Stekene. Als hobby ging ik toen naar jong KVLV te Kemzeke. Om de 2 weken werd daar een naaicafé georganiseerd. Mede door mijn studies was ik daar de begeleidster van dienst. Het lesgeven en uitleggen beviel me zo goed dat ik besloot om dit beroepsmatig te gaan doen. De master bedroom moest plaats ruimen voor haar atelier. Mijn man Björn deed de nodige reorganisatie ingrepen en in 2014 kon ik starten met mijn eigen Stoffenwinkel.’  

Workshops

‘Vanaf de leeftijd van 8 jaar kan men een workshop-4kids volgen tijdens schoolvakanties. De deelnemers leren eenvoudige stappen in het naaiproces en gaan met een eigen afgewerkt project naar huis. Afgelopen krokusverlof maakten ze zelf gestikte stuurwanten. Volwassenen zonder enige ervaring maken in de Start-to-Sew eerst een kersenpittenkussen, daarna een A-lijn rok. Nadien stappen ze over in vervolgcursussen en wagen ze zich aan een jurk of een blazer. Alles verloopt gemoedelijk zonder werkdruk en op ieders tempo. De vluggere leerlingen genieten ondertussen van de gratis koffie of thee. Of maken reeds een keuze uit de meer dan 1000 stoffen voor een volgend project.’

Woensdag afspraak in het naaicafé 

‘Tweewekelijks op woensdagnamiddag zijn adolescenten welkom voor een doe-cursus in het tiener naaicafé. Enige zelfstandigheid is wenselijk. Wat dacht je van een originele Hoodie? Alleen het kiezen uit verschillende Sweatstoffen wordt een uitdaging. Ook de Bomberjacks met rits en kraag zijn een must-have. Stapsgewijs en met engelengeduld wordt alles bijgebracht en heb je een uniek hebbeding waar je vrienden en vriendinnen stik jaloers op zijn. ’s Avonds zijn de volwassenen die al wat vaardigheden hebben verworven terug aan zet. Met een beurtenkaart van 55 euro wordt dit alles heel betaalbaar aangeboden.’

Beroepseer

Sandra maakt er een erezaak van dat iedereen met een perfect afgewerkt ontwerp naar huis gaat. ‘Het is de bedoeling dat je kan showen met je originele creatie. Wilt u zich nog meer verdiepen en heb je de naaimicrobe goed te pakken? Dan kan u zich inschrijven voor een weekendcursus op verplaatsing. Van vrijdagavond tot en met zondag ongestoord verder werken, het kan allemaal onder mijn deskundige begeleiding.’

Webshop

Achter deze succesvolle vrouw staat een sterke man. Björn houdt zich bezig met de website en webshop. Tijdens de pandemie was hun webshop druk bezocht met bestellingen voor binnen- en buitenland. Verzendingen naar Frankrijk, Zwitserland, Engeland en zelfs Hawaï. De verzorgde website met waarheidsgetrouwe foto’s van de fijne stoffen, hun stikzijde en fournituren spreken elke bezoeker aan. Verkiest u een persoonlijke aanpak? Geen probleem, Sandra maakt graag tijd voor persoonlijk advies.

De stoffenwinkel is open op woensdag van 17u tot 22u. Wilt u buiten deze uren langskomen dan graag vooraf een seintje.

Alle informatie vindt u op https://www.destoffigezolder.be 

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings