14.4 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Stoffenwinkel en naaicafé De Stoffige zolder: modebewuste onderneemster Sandra Van Hoeyland

EERST was het Sandra’s droom om verpleegster te worden. Ze volgde secundair onderwijs in het technisch instituut Sint-Carolus te Sint-Niklaas maar koos nadien voor een opleiding snit en naad. Dat lag haar beter, vooral het creatieve en etalages maken spraken haar enorm aan.  

‘Nadat ik afstudeerde kwam ik in een confectiebedrijf in Beveren-Waas terecht, ik moest er aan de lopende meter borstnepen en binnenzakken in schorten stikken. Met een chronometer werd je werktijd opgenomen en praten met collega’s tijdens de werkdag was uit den boze. Dit is natuurlijk een killer voor elke creatieveling, het zelf maken van kledij kwam op een laag pitje te staan.’  

Crèche Koetjie Boe

‘Ondertussen bouwde ik samen met nog een andere jonge onthaalmama het kinderdagverblijf Koetjie Boe uit, op het huidige adres Drieschouwen 79 in Stekene. Als hobby ging ik toen naar jong KVLV te Kemzeke. Om de 2 weken werd daar een naaicafé georganiseerd. Mede door mijn studies was ik daar de begeleidster van dienst. Het lesgeven en uitleggen beviel me zo goed dat ik besloot om dit beroepsmatig te gaan doen. De master bedroom moest plaats ruimen voor haar atelier. Mijn man Björn deed de nodige reorganisatie ingrepen en in 2014 kon ik starten met mijn eigen Stoffenwinkel.’  

Workshops

‘Vanaf de leeftijd van 8 jaar kan men een workshop-4kids volgen tijdens schoolvakanties. De deelnemers leren eenvoudige stappen in het naaiproces en gaan met een eigen afgewerkt project naar huis. Afgelopen krokusverlof maakten ze zelf gestikte stuurwanten. Volwassenen zonder enige ervaring maken in de Start-to-Sew eerst een kersenpittenkussen, daarna een A-lijn rok. Nadien stappen ze over in vervolgcursussen en wagen ze zich aan een jurk of een blazer. Alles verloopt gemoedelijk zonder werkdruk en op ieders tempo. De vluggere leerlingen genieten ondertussen van de gratis koffie of thee. Of maken reeds een keuze uit de meer dan 1000 stoffen voor een volgend project.’

Woensdag afspraak in het naaicafé 

‘Tweewekelijks op woensdagnamiddag zijn adolescenten welkom voor een doe-cursus in het tiener naaicafé. Enige zelfstandigheid is wenselijk. Wat dacht je van een originele Hoodie? Alleen het kiezen uit verschillende Sweatstoffen wordt een uitdaging. Ook de Bomberjacks met rits en kraag zijn een must-have. Stapsgewijs en met engelengeduld wordt alles bijgebracht en heb je een uniek hebbeding waar je vrienden en vriendinnen stik jaloers op zijn. ’s Avonds zijn de volwassenen die al wat vaardigheden hebben verworven terug aan zet. Met een beurtenkaart van 55 euro wordt dit alles heel betaalbaar aangeboden.’

Beroepseer

Sandra maakt er een erezaak van dat iedereen met een perfect afgewerkt ontwerp naar huis gaat. ‘Het is de bedoeling dat je kan showen met je originele creatie. Wilt u zich nog meer verdiepen en heb je de naaimicrobe goed te pakken? Dan kan u zich inschrijven voor een weekendcursus op verplaatsing. Van vrijdagavond tot en met zondag ongestoord verder werken, het kan allemaal onder mijn deskundige begeleiding.’

Webshop

Achter deze succesvolle vrouw staat een sterke man. Björn houdt zich bezig met de website en webshop. Tijdens de pandemie was hun webshop druk bezocht met bestellingen voor binnen- en buitenland. Verzendingen naar Frankrijk, Zwitserland, Engeland en zelfs Hawaï. De verzorgde website met waarheidsgetrouwe foto’s van de fijne stoffen, hun stikzijde en fournituren spreken elke bezoeker aan. Verkiest u een persoonlijke aanpak? Geen probleem, Sandra maakt graag tijd voor persoonlijk advies.

De stoffenwinkel is open op woensdag van 17u tot 22u. Wilt u buiten deze uren langskomen dan graag vooraf een seintje.

Alle informatie vindt u op https://www.destoffigezolder.be 

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in