4.8 C
Stekene
zaterdag 24 februari 2024

Sky Ballooning: tof concept met radio gestuurde hete luchtballon

Het Waasland, met Sint-Niklaas als middelpunt, is dé ballonregio van Vlaanderen. Voor wie op zoek is naar een ‘nieuwe’ ballonbeleving lanceerden Valérie Van Pottelberg uit de Heistraat in Stekene en haar vriend Cedric Van de Vijver een tof concept met ‘Sky Ballooning’: een radio gestuurde hete luchtballon die een tiental meter hoog opstijgt vanuit je tuin, mits voldoende ruimte. Je zal op heel wat bewonderende reacties kunnen rekenen…

Valérie heeft de ballonmicrobe niet van vreemden: haar vader is begeleider voor onder meer het ballonteam van De Meeuw. Sky Ballooning is (voorlopig) nog een hobby en een bijberoep. Voorafgaand aan het interview wou ik een keer meevliegen met de ballon. ‘Maar dat is nu net niet die bedoeling,’ vertellen Valérie en Cedric. ‘Met Sky Ballooning kijken toeschouwers vanop een veilige afstand naar een grote luchtballon die bestaat uit een veelkleurig zeil uit polyester en rip stop nylon, een rieten mandje, een of meerdere branders en gasflessen met propaan. Gebrevetteerd piloot Cedric stuurt de ballon vanop de grond aan.’

In België zijn deze ballons nog vrij zeldzaam. ‘We behoren tot de pioniers, het is fijn om heel nieuw ‘product’ te kunnen aanbieden. Ondertussen zien we de belangstelling toenemen. We waren onder meer aanwezig op de Kasseikermis in Lochristi en een ballonmeeting in Deinze en bij verschillende particulieren op communiefeesten en verjaardagen. Ook op de terrein van Crammerock hebben we al een demonstratie gegeven, het was leuk om zien hoeveel belangstelling onze ballon trok, het was een spectaculaire attractie op zich.’

Sponsors gezocht

‘Wij trachten ons netwerk verder uit te breiden richting bedrijven. Onze ballonnen kunnen ingezet worden als een incentive voor medewerkers en klanten, maar ook als een reclame voor de onderneming. Momenteel zoeken we nog naar een aantal sponsors met wie we een contract kunnen afsluiten, alle opties liggen daarbij nog open.’

Quote: ‘We hebben al een demonstratie gegeven op de terreinen van Crammerock, dat trok heel wat toeschouwers.’

Valérie Van Pottelberge en Cedric Van de Vijver

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings