12 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Sky Ballooning: tof concept met radio gestuurde hete luchtballon

Het Waasland, met Sint-Niklaas als middelpunt, is dé ballonregio van Vlaanderen. Voor wie op zoek is naar een ‘nieuwe’ ballonbeleving lanceerden Valérie Van Pottelberg uit de Heistraat in Stekene en haar vriend Cedric Van de Vijver een tof concept met ‘Sky Ballooning’: een radio gestuurde hete luchtballon die een tiental meter hoog opstijgt vanuit je tuin, mits voldoende ruimte. Je zal op heel wat bewonderende reacties kunnen rekenen…

Valérie heeft de ballonmicrobe niet van vreemden: haar vader is begeleider voor onder meer het ballonteam van De Meeuw. Sky Ballooning is (voorlopig) nog een hobby en een bijberoep. Voorafgaand aan het interview wou ik een keer meevliegen met de ballon. ‘Maar dat is nu net niet die bedoeling,’ vertellen Valérie en Cedric. ‘Met Sky Ballooning kijken toeschouwers vanop een veilige afstand naar een grote luchtballon die bestaat uit een veelkleurig zeil uit polyester en rip stop nylon, een rieten mandje, een of meerdere branders en gasflessen met propaan. Gebrevetteerd piloot Cedric stuurt de ballon vanop de grond aan.’

In België zijn deze ballons nog vrij zeldzaam. ‘We behoren tot de pioniers, het is fijn om heel nieuw ‘product’ te kunnen aanbieden. Ondertussen zien we de belangstelling toenemen. We waren onder meer aanwezig op de Kasseikermis in Lochristi en een ballonmeeting in Deinze en bij verschillende particulieren op communiefeesten en verjaardagen. Ook op de terrein van Crammerock hebben we al een demonstratie gegeven, het was leuk om zien hoeveel belangstelling onze ballon trok, het was een spectaculaire attractie op zich.’

Sponsors gezocht

‘Wij trachten ons netwerk verder uit te breiden richting bedrijven. Onze ballonnen kunnen ingezet worden als een incentive voor medewerkers en klanten, maar ook als een reclame voor de onderneming. Momenteel zoeken we nog naar een aantal sponsors met wie we een contract kunnen afsluiten, alle opties liggen daarbij nog open.’

Quote: ‘We hebben al een demonstratie gegeven op de terreinen van Crammerock, dat trok heel wat toeschouwers.’

Valérie Van Pottelberge en Cedric Van de Vijver

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in