16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Mantelzorg- en thuiszorgpremie

Heeft u recht op een thuiszorgpremie of een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden?  

Voor mensen die zorgbehoevend zijn en door professionele hulp of mantelzorg thuis kunnen blijven wonen, reikt de gemeente Stekene een thuiszorgpremie uit. Tijdens het coronajaar 2021 piekte het aantal aanvragen tot 540, vorig jaar daalde het aantal aanvragen tot 240.

‘Er zijn soorten zorgbudgetten voor zwaar zorgbehoevenden: mensen die thuis wonen en hulp krijgen van familie, vrienden of professionele hulp, of mensen die verblijven in een serviceflat of assistentiewoning. Daarnaast is er residentiële zorg voor inwoners van een erkend woonzorgcentrum, rust- en verzorgingstehuis of psychiatrisch verzorgingstehuis,’ schetst Grietje Cortebeek Schepen van Welzijn.

Thuiszorgpremie 100 euro per jaar

‘De gemeentelijke thuiszorgpremie bedraagt 100 euro per jaar voor personen bij wie twee hulpverlenende instanties aan huis komen. Kinesisten, thuisverpleging, gezinszorg en huishoudhulp of andere zorgverstrekkers vullen een formulier in en verklaren op eer dat zij bij de mensen thuis hulp bieden.’

Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden 135 euro per maand

Het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden bedraagt 135 euro per maand. Mensen die thuis wonen moeten hun graad van zorgbehoefte bewijzen aan de hand van een attest. Voor meer info en/of aanvragen kunnen de mensen contact opnemen met de zorgkas waar ze bij aangesloten zijn. Mensen die in een residentiële instelling verblijven, krijgen deze premie automatisch.’

‘We hebben er geen zicht op hoeveel mensen in Stekene genieten van een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden omdat die via de zorgkas/mutualiteit wordt uitbetaald. Wij hopen dat de mensen die in aanmerking komen voor een premie voldoende op de hoogte zijn. Vanuit het gemeentebestuur proberen wij mensen tijdig en zo volledig mogelijk te informeren over de premie waarvoor zij in aanmerking komen.’

Quote: ‘Tijdens het coronajaar 2021 piekte het aantal aanvragen voor een thuiszorgpremie tot 540, vorig jaar daalde het aantal aanvragen tot 240’

Grietje Cortebeek

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings