5.8 C
Stekene
zaterdag 20 april 2024

FC Kado bijna 40 jaar jong en nog steeds dezelfde ambitie: ons amuseren!

CLUBLIEFDE, ja het bestaat nog. In 1984 werd FC Cado opgericht, nu bijna veertig jaar later zijn Wilfried Goossens, Marinus Minnebo en Yvan Minnebo nog steeds actief in het bestuur. Voorzitter Yvan schetst graag de geschiedenis van de club en het voetbal op Bosdorp in het algemeen. 

‘Christ Goossens, Wilfried De Roos en Marc De Geest waren de overige drie oprichters. Mijn broer Marinus speelde toen bij Den Anker maar was daar ontevreden en kwam in april 1984 met het idee om zelf een liefhebbersvoetbalploeg op te starten. Met zes konden we de kar trekken maar er waren centen nodig. Bij discount Cado was het meteen prijs: zij werden hoofdsponsor en het kind had een naam: FC Cado.’

1000 Frank

‘Een naam en een uitrusting hadden we al, nu nog spelers en een terrein. We konden het veld van FC Klein-Sinaai gebruiken en de kleedkamers in de garage van Wilfried Merckx. Kandidaten genoeg om te komen spelen, ze moesten wel 1000 Belgische Frank (pakweg 25 euro) betalen om te mogen starten, die kregen ze aan het eind van het seizoen teruggestort. In september 1984 ging de bal aan het rollen in het toenmalige Stekense Tornooi. FC Cado gaf meteen zijn visitekaartje af: derde in het eerste seizoen, daarna tweede en reeds in het derde seizoen kampioen en bekerwinnaar’, vertelt Yvan met de nodige fierheid.

Ups en downs

‘Het Stekense Tornooi hield er bij gebrek aan ploegen mee op en FC Cado week uit naar Walivo. Als nieuwe ploeg gestart in tweede klasse, meteen kampioen zonder nederlaag en daarna een tiental jaar steeds in de top vier van de eerste afdeling. In 1999 naar de middenmoot en het jaar daarna was de degradatie onafwendbaar. Noodgedwongen een fusie met Bosdorp/Interflower, terug promotie naar eerste tot Interflower opnieuw een eigen ploeg ging oprichten.’

Eigen terrein

‘Bosdorp was goed vertegenwoordigd met de zaterdagploeg Red Star Bosdorp en de zondagvoetballers van SK Bosdorp maar die zijn allemaal opgedoekt. Wij zijn nu nog de enigen die spelen op ons eigen terrein in de bossen van de Heirweg. Aanvankelijk met een kantine die eigenlijk een stuk was van een afgebrande loods die we voor een prijsje gekocht hadden. In de loop de jaren de nodige verbeteringswerken gedaan. Ondertussen heeft Wilfried Goossens de gronden van het terrein gekocht en is onze toekomst verzekerd. De eerste ambitie is nog altijd ons amuseren, en mijn eigen doel is om 40 jaar voorzitter te zijn. Dat zal wel lukken’, lacht Yvan.

Van Cado naar Kado

Sinds 2022 is de naam gewijzigd van FC Cado naar FC Kado. ‘Zeker niet uit protest’, haast Yvan zich. ‘Supermarkt Cado is al die jaren een heel trouwe sponsor geweest en daar zijn we zeer dankbaar voor. Nu die link er met hen niet meer is hebben we gekozen voor een nieuwe naam maar waarvan je in de volksmond het verschil niet hoort maar die je wel anders schrijft. We moesten op zoek naar nieuwe sponsors, geen cadeau maar een werkje waar je veel energie in moet steken maar het is ons alweer gelukt. In naam van FC Kado hartelijk dank aan Dakwerken Stroobant, Café Bosdorp, Dranken Van Callenberge, Garage Gunnar en Koeling Jurgen Lapage.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings