18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

FC Kado bijna 40 jaar jong en nog steeds dezelfde ambitie: ons amuseren!

CLUBLIEFDE, ja het bestaat nog. In 1984 werd FC Cado opgericht, nu bijna veertig jaar later zijn Wilfried Goossens, Marinus Minnebo en Yvan Minnebo nog steeds actief in het bestuur. Voorzitter Yvan schetst graag de geschiedenis van de club en het voetbal op Bosdorp in het algemeen. 

‘Christ Goossens, Wilfried De Roos en Marc De Geest waren de overige drie oprichters. Mijn broer Marinus speelde toen bij Den Anker maar was daar ontevreden en kwam in april 1984 met het idee om zelf een liefhebbersvoetbalploeg op te starten. Met zes konden we de kar trekken maar er waren centen nodig. Bij discount Cado was het meteen prijs: zij werden hoofdsponsor en het kind had een naam: FC Cado.’

1000 Frank

‘Een naam en een uitrusting hadden we al, nu nog spelers en een terrein. We konden het veld van FC Klein-Sinaai gebruiken en de kleedkamers in de garage van Wilfried Merckx. Kandidaten genoeg om te komen spelen, ze moesten wel 1000 Belgische Frank (pakweg 25 euro) betalen om te mogen starten, die kregen ze aan het eind van het seizoen teruggestort. In september 1984 ging de bal aan het rollen in het toenmalige Stekense Tornooi. FC Cado gaf meteen zijn visitekaartje af: derde in het eerste seizoen, daarna tweede en reeds in het derde seizoen kampioen en bekerwinnaar’, vertelt Yvan met de nodige fierheid.

Ups en downs

‘Het Stekense Tornooi hield er bij gebrek aan ploegen mee op en FC Cado week uit naar Walivo. Als nieuwe ploeg gestart in tweede klasse, meteen kampioen zonder nederlaag en daarna een tiental jaar steeds in de top vier van de eerste afdeling. In 1999 naar de middenmoot en het jaar daarna was de degradatie onafwendbaar. Noodgedwongen een fusie met Bosdorp/Interflower, terug promotie naar eerste tot Interflower opnieuw een eigen ploeg ging oprichten.’

Eigen terrein

‘Bosdorp was goed vertegenwoordigd met de zaterdagploeg Red Star Bosdorp en de zondagvoetballers van SK Bosdorp maar die zijn allemaal opgedoekt. Wij zijn nu nog de enigen die spelen op ons eigen terrein in de bossen van de Heirweg. Aanvankelijk met een kantine die eigenlijk een stuk was van een afgebrande loods die we voor een prijsje gekocht hadden. In de loop de jaren de nodige verbeteringswerken gedaan. Ondertussen heeft Wilfried Goossens de gronden van het terrein gekocht en is onze toekomst verzekerd. De eerste ambitie is nog altijd ons amuseren, en mijn eigen doel is om 40 jaar voorzitter te zijn. Dat zal wel lukken’, lacht Yvan.

Van Cado naar Kado

Sinds 2022 is de naam gewijzigd van FC Cado naar FC Kado. ‘Zeker niet uit protest’, haast Yvan zich. ‘Supermarkt Cado is al die jaren een heel trouwe sponsor geweest en daar zijn we zeer dankbaar voor. Nu die link er met hen niet meer is hebben we gekozen voor een nieuwe naam maar waarvan je in de volksmond het verschil niet hoort maar die je wel anders schrijft. We moesten op zoek naar nieuwe sponsors, geen cadeau maar een werkje waar je veel energie in moet steken maar het is ons alweer gelukt. In naam van FC Kado hartelijk dank aan Dakwerken Stroobant, Café Bosdorp, Dranken Van Callenberge, Garage Gunnar en Koeling Jurgen Lapage.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in