5.8 C
Stekene
zaterdag 20 april 2024

Sara Merckx uit Kemzeke lijdt aan een auto-immuunziekte maar hoopt haar leven terug te kunnen oppakken

Het voorheen onbezorgde en actieve leven van Sara Merckx (37) veranderde twee jaar geleden in een lijdensweg.

’Ik ben ziek, ernstig ziek. Ik slaap 16, 17 uur per dag, iedere inspanning is me teveel. Mijn lichaam is op,’ vertelt Sara. ‘Talloze onderzoeken, testen en diagnoses hielpen me geen stap vooruit. Dankzij de enorme steun van mijn huisarts heb ik die afgelopen twee jaar echter nooit opgegeven en zijn we blijven zoeken. Nog steeds neemt hij alle tijd voor mij om mijn medische situatie te bespreken. Ik weet dat hij altijd tot het uiterste is gegaan en gaat om mij er weer bovenop te krijgen.’

Via, via ontdekte Sara een orthomoleculaire arts die haar een sprankel hoop geeft. ‘Alles werd getest: 10 buisjes bloed, stoelgang, speeksel én urine. Medische testresultaten van 43 pagina’s werden besproken tijdens een consultatie van 3,5 uur. De analyse kwam keihard binnen: ik lijd aan een auto-immuunziekte. De dokter zei letterlijk ‘Het is geen vijf voor twaalf, maar tien na twaalf.’

Voor haar behandeling is Sara aangewezen op voedingssupplementen. ‘Ik neem dagelijks circa 100 pillen, ze kosten op jaarbasis 20.000 euro. Omdat het ziekenfonds de behandeling niet terugbetaalt ben ik een crowdfunding actie gestart. Ik ben iedereen die me steunt zeer dankbaar. Ik wil maar één ding, dat is mijn leven terug te kunnen oppakken.’

Voor wie iets kwijt kan:

https://gofund.me/af91063c

of BE08 7506 4136 8913

Het verhaal van Sara kan je volgen op www.instagram.com/Ijustwanttoliveagain of op haar persoonlijke facebook

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings