13.4 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Sara Merckx uit Kemzeke lijdt aan een auto-immuunziekte maar hoopt haar leven terug te kunnen oppakken

Het voorheen onbezorgde en actieve leven van Sara Merckx (37) veranderde twee jaar geleden in een lijdensweg.

’Ik ben ziek, ernstig ziek. Ik slaap 16, 17 uur per dag, iedere inspanning is me teveel. Mijn lichaam is op,’ vertelt Sara. ‘Talloze onderzoeken, testen en diagnoses hielpen me geen stap vooruit. Dankzij de enorme steun van mijn huisarts heb ik die afgelopen twee jaar echter nooit opgegeven en zijn we blijven zoeken. Nog steeds neemt hij alle tijd voor mij om mijn medische situatie te bespreken. Ik weet dat hij altijd tot het uiterste is gegaan en gaat om mij er weer bovenop te krijgen.’

Via, via ontdekte Sara een orthomoleculaire arts die haar een sprankel hoop geeft. ‘Alles werd getest: 10 buisjes bloed, stoelgang, speeksel én urine. Medische testresultaten van 43 pagina’s werden besproken tijdens een consultatie van 3,5 uur. De analyse kwam keihard binnen: ik lijd aan een auto-immuunziekte. De dokter zei letterlijk ‘Het is geen vijf voor twaalf, maar tien na twaalf.’

Voor haar behandeling is Sara aangewezen op voedingssupplementen. ‘Ik neem dagelijks circa 100 pillen, ze kosten op jaarbasis 20.000 euro. Omdat het ziekenfonds de behandeling niet terugbetaalt ben ik een crowdfunding actie gestart. Ik ben iedereen die me steunt zeer dankbaar. Ik wil maar één ding, dat is mijn leven terug te kunnen oppakken.’

Voor wie iets kwijt kan:

https://gofund.me/af91063c

of BE08 7506 4136 8913

Het verhaal van Sara kan je volgen op www.instagram.com/Ijustwanttoliveagain of op haar persoonlijke facebook

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in