17.1 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Het muzikale groeipad van Merel Brandt

MEREL Brandt (15) uit de Vlasrootstraat is bijna dagelijks bezig met gitaar spelen, melodieën en teksten schrijven. Merel wordt niet graag in een muzikaal vakje gestopt, country-pop omschrijft het best wat ze brengt. Zoetjesaan sijpelt haar eerste nummer ‘Don’t Change’ naar een breder publiek, op Spotify werd de song al meer dan 2000 keer beluisterd.

Merel zit in het vierde middelbaar van de richting humane wetenschappen aan de Berkenboom in Sint-Niklaas, de examenperiode is net achter de rug, tijd om even te ontspannen en verder te schaven aan nummers die nog onafgewerkt op de plank liggen. ‘Ik ben altijd met een aantal nummers bezig, vaak wel 20 tegelijk, het is soms moeilijk om te focussen. Ik tokkel op mijn gitaar, komt er een toffe melodie uit dan neem ik die op mijn dictafoon op en borduur daarna verder met een tekst. Ik schrijf over wat er in mijn leven omgaat, liefde, vriendschappen, mensen die ik kwijtraakte. Vaak verberg ik eerder zwaarmoedige teksten in vrolijke melodieën. Ik kies voor Engelstalige nummers, ooit schreef ik een Franstalig nummer maar dat ligt me toch iets minder. Doorgaans componeer ik ‘lange’ nummers, vaak langer dan 3 minuten.’

4 euro verdiend 

Op de muziekschool in Stekene volgt Merel de opleiding notenleer en akoestische gitaar, op de muziekschool in Sint-Niklaas staat gitaarles op het programma. ‘Ik doe het vooral voor mijn plezier, ik heb er heel veel fun in. Het is niet evident om een weg te vinden in de muziekwereld. Ik kan op de hulp rekenen van mijn ‘muziekmama’ Joke, zij zorgde er voor dat ‘Don’t Change’ op Spotify te beluisteren valt. Rijk word je daar niet van natuurlijk, al met al heb tot nu toe 4 euro verdiend op Spotify,’ lacht Merel. ‘Ik tracht in eerste instantie mijn eigen netwerk van vrienden en vriendinnen aan te spreken, door social media krijgen mijn nummers aandacht onder meer via Rua Room ben ik te beluisteren op facebook.’

Optredens

Net als voor vele andere ‘artiesten’ kijkt Merel uit om te kunnen optreden voor een breder publiek. ‘Ik was een aantal keren van de partij op lokale evenementen, zoals de Kemzeekse Dorpsfeesten met dank aan Floris Deelen, het open podium van Rua Room en een optreden in de Berkenboom. Dat smaakt naar meer. Er zijn plannen om een hele set te verzorgen op de Kemzeekse Dorpsfeesten in 2023, maar dat moet allemaal nog verder besproken worden. Ik ben volop bezig met een reeks nieuwe nummers zodat ik een volwaardig optreden kan verzorgen, ik kijk er al naar uit.’

Quote: ‘Vaak verberg ik eerder zwaardmoedige teksten in vrolijke melodieën.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in