17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Het muzikale groeipad van Merel Brandt

MEREL Brandt (15) uit de Vlasrootstraat is bijna dagelijks bezig met gitaar spelen, melodieën en teksten schrijven. Merel wordt niet graag in een muzikaal vakje gestopt, country-pop omschrijft het best wat ze brengt. Zoetjesaan sijpelt haar eerste nummer ‘Don’t Change’ naar een breder publiek, op Spotify werd de song al meer dan 2000 keer beluisterd.

Merel zit in het vierde middelbaar van de richting humane wetenschappen aan de Berkenboom in Sint-Niklaas, de examenperiode is net achter de rug, tijd om even te ontspannen en verder te schaven aan nummers die nog onafgewerkt op de plank liggen. ‘Ik ben altijd met een aantal nummers bezig, vaak wel 20 tegelijk, het is soms moeilijk om te focussen. Ik tokkel op mijn gitaar, komt er een toffe melodie uit dan neem ik die op mijn dictafoon op en borduur daarna verder met een tekst. Ik schrijf over wat er in mijn leven omgaat, liefde, vriendschappen, mensen die ik kwijtraakte. Vaak verberg ik eerder zwaarmoedige teksten in vrolijke melodieën. Ik kies voor Engelstalige nummers, ooit schreef ik een Franstalig nummer maar dat ligt me toch iets minder. Doorgaans componeer ik ‘lange’ nummers, vaak langer dan 3 minuten.’

4 euro verdiend 

Op de muziekschool in Stekene volgt Merel de opleiding notenleer en akoestische gitaar, op de muziekschool in Sint-Niklaas staat gitaarles op het programma. ‘Ik doe het vooral voor mijn plezier, ik heb er heel veel fun in. Het is niet evident om een weg te vinden in de muziekwereld. Ik kan op de hulp rekenen van mijn ‘muziekmama’ Joke, zij zorgde er voor dat ‘Don’t Change’ op Spotify te beluisteren valt. Rijk word je daar niet van natuurlijk, al met al heb tot nu toe 4 euro verdiend op Spotify,’ lacht Merel. ‘Ik tracht in eerste instantie mijn eigen netwerk van vrienden en vriendinnen aan te spreken, door social media krijgen mijn nummers aandacht onder meer via Rua Room ben ik te beluisteren op facebook.’

Optredens

Net als voor vele andere ‘artiesten’ kijkt Merel uit om te kunnen optreden voor een breder publiek. ‘Ik was een aantal keren van de partij op lokale evenementen, zoals de Kemzeekse Dorpsfeesten met dank aan Floris Deelen, het open podium van Rua Room en een optreden in de Berkenboom. Dat smaakt naar meer. Er zijn plannen om een hele set te verzorgen op de Kemzeekse Dorpsfeesten in 2023, maar dat moet allemaal nog verder besproken worden. Ik ben volop bezig met een reeks nieuwe nummers zodat ik een volwaardig optreden kan verzorgen, ik kijk er al naar uit.’

Quote: ‘Vaak verberg ik eerder zwaardmoedige teksten in vrolijke melodieën.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings