20.5 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Fransman Samuel Leroux wint de Omloop van het Waasland

De nieuwe formule met plaatselijke ronden in Lokeren en Kemzeke en de aankomst in de brede Stationsstraat te Kemzeke was een succes. De ideale locatie voor een massaspurt maar die is er niet gekomen.

De 166 deelnemers maakten er vanaf de eerste minuut een geanimeerde wedstrijd van maar alle ontsnappingspogingen werden ongedaan gemaakt. Een vrij compacte groep begon aan de plaatselijke rondes en daar ging meteen een groep van 11 aan de haal. Een tegenprik van 28 renners leverde niets meer op.

Dit elftal viel op zijn beurt uiteen: Samuel Leroux, Michiel Nuytten, Elias Van Breuseghem en Maxim Delrue tekenden voor de beslissende vlucht. In de allerlaatste ronde probeerden Leroux en Nuyttens tevergeefs om beurt weg te raken, Delrue moest lossen en zou verdienstelijk vierde worden.

De Fransman Leroux was duidelijk de snelste, Van Breuseghem werd na het bekijken van de fotofinish tweede voor Nuyttens.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in