13.3 C
Stekene
vrijdag 17 mei 2024

Feestkomitee Hellestraat zorgt al meer dan 40 jaar voor verbinding

Feestkomitee Hellestraat is al meer dan 40 jaar actief. ‘We noemen onszelf ‘vrijbuiters’, avonturiers die openstaan voor het nieuwe en een uitdaging niet uit de weg gaan. We zijn levensgenieters van het kleine gebeuren om ons heen, het welslagen van een activiteit, ’t weer dat meezit, genieten van een goed fris ribbeke of een glaasje wijn, kortom we omarmen het verenigingsleven met hart en ziel,’ vertellen voorzitter Erwin Verbuyst en ondervoorzitter Evie Roskam.

Het enthousiaste bestuur van Feestkomitee Hellestraat bestaat voorts uit Zulma Van Hoye, Roni Van Goethem, Noël Stevens, Gino Herrewegh, Nele Thierie, Daisy Van Goethem, Tonny Stremersch, Marcia van Hoecke en Bram De Baere. ‘De huidige samenstelling van het Feestkomitee is gebaseerd op een gouden formule, een bestuur en daaromheen vrijwilligers, dat is onze kracht. We zijn geen vzw maar wel een erkende vereniging. Bij de organisatie van activiteiten kunnen we steeds rekenen op de steun van de gemeente en daar zijn we heel dankbaar voor. Ook worden we voluit gesteund door heel wat lokale sponsors zodat we onze jaarlijkse activiteiten kunnen waarmaken.’

Rommelmarkt met meer dan 200 deelnemers

Feestkomitee Hellestraat is zeer actief, dat is het minste wat je kan zeggen getuige de uitgebreide lijst aan activiteiten en evenementen. ‘Het paasweekend is en blijft onze hoofdorganisatie, het feesten in ’t Helleken gedurende vier (!) dagen is altijd weer een huzarenstuk. De rommelmarkt op paasmaandag vindt plaats in de Hellestraat en een deel van de Pastoor Van Lierdestraat. Het evenement blijft een publiekstrekker van jewelste met een bezetting van 200 deelnemers, bezoekers komen van heinde en verre. Naast de rommelmarkt is er ook een kindernamiddag, een travestieshow en een discobar. In ’t Helleken staat ieder jaar onze bingo op het programma tijdens de kermis in oktober. Tweede kerstdag vieren we weer samen met gepensioneerden, zieken en mindervaliden. Om het beeld compleet te maken: ook het jaarlijkse zomerconcert is steeds een succes.’

Vernieuwing

‘Hellestraat, met circa 1200 gezinnen, is altijd al een buitenbeentje geweest in Stekene. We zijn nogal op ‘ons eigen’, dat zit nu eenmaal in onze aard. Met het Feestkomitee trachten we een verbinding te leggen tussen de inwoners, de gezelligheid van vroeger te doen herleven. Zoveel als mogelijk proberen we ook jongeren aan te spreken op een moderne aangepaste manier, jonge mensen hebben het initiatief genomen om de Hellestraat een nieuw elan te geven. Reken maar, Feestkomitee Hellestraat is na vier decennia nog steeds springlevend.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings