18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Feestkomitee Hellestraat zorgt al meer dan 40 jaar voor verbinding

Feestkomitee Hellestraat is al meer dan 40 jaar actief. ‘We noemen onszelf ‘vrijbuiters’, avonturiers die openstaan voor het nieuwe en een uitdaging niet uit de weg gaan. We zijn levensgenieters van het kleine gebeuren om ons heen, het welslagen van een activiteit, ’t weer dat meezit, genieten van een goed fris ribbeke of een glaasje wijn, kortom we omarmen het verenigingsleven met hart en ziel,’ vertellen voorzitter Erwin Verbuyst en ondervoorzitter Evie Roskam.

Het enthousiaste bestuur van Feestkomitee Hellestraat bestaat voorts uit Zulma Van Hoye, Roni Van Goethem, Noël Stevens, Gino Herrewegh, Nele Thierie, Daisy Van Goethem, Tonny Stremersch, Marcia van Hoecke en Bram De Baere. ‘De huidige samenstelling van het Feestkomitee is gebaseerd op een gouden formule, een bestuur en daaromheen vrijwilligers, dat is onze kracht. We zijn geen vzw maar wel een erkende vereniging. Bij de organisatie van activiteiten kunnen we steeds rekenen op de steun van de gemeente en daar zijn we heel dankbaar voor. Ook worden we voluit gesteund door heel wat lokale sponsors zodat we onze jaarlijkse activiteiten kunnen waarmaken.’

Rommelmarkt met meer dan 200 deelnemers

Feestkomitee Hellestraat is zeer actief, dat is het minste wat je kan zeggen getuige de uitgebreide lijst aan activiteiten en evenementen. ‘Het paasweekend is en blijft onze hoofdorganisatie, het feesten in ’t Helleken gedurende vier (!) dagen is altijd weer een huzarenstuk. De rommelmarkt op paasmaandag vindt plaats in de Hellestraat en een deel van de Pastoor Van Lierdestraat. Het evenement blijft een publiekstrekker van jewelste met een bezetting van 200 deelnemers, bezoekers komen van heinde en verre. Naast de rommelmarkt is er ook een kindernamiddag, een travestieshow en een discobar. In ’t Helleken staat ieder jaar onze bingo op het programma tijdens de kermis in oktober. Tweede kerstdag vieren we weer samen met gepensioneerden, zieken en mindervaliden. Om het beeld compleet te maken: ook het jaarlijkse zomerconcert is steeds een succes.’

Vernieuwing

‘Hellestraat, met circa 1200 gezinnen, is altijd al een buitenbeentje geweest in Stekene. We zijn nogal op ‘ons eigen’, dat zit nu eenmaal in onze aard. Met het Feestkomitee trachten we een verbinding te leggen tussen de inwoners, de gezelligheid van vroeger te doen herleven. Zoveel als mogelijk proberen we ook jongeren aan te spreken op een moderne aangepaste manier, jonge mensen hebben het initiatief genomen om de Hellestraat een nieuw elan te geven. Reken maar, Feestkomitee Hellestraat is na vier decennia nog steeds springlevend.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in