19.7 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Familie De Saegher: viergeslacht, drie generaties schilders en een B&B in Frankrijk…

FOTO: BEVER

DONDERDAGNAMIDDAG 5 januari, uw dienaar is uitgenodigd op een late nieuwjaarsborrel bij Jonas De Saegher (23) aan het Oost-Eindeken in Stekene. Of er wat te vieren valt: Jonas en zijn vrouw Ellen verwelkomden drie weken geleden Nolan, een wolk van baby die het viergeslacht van de familie compleet maakt. Overgrootvader Freddy (74) en grootvader Kurt (52) poseren fier mee op de foto. Bij een heerlijke witte wijn uit de Bourgogne komen de tongen los…

‘De Saegher is een bekende familienaam in Stekene maar of alle ‘takken’ met elkaar verbonden zijn, dat weten we niet, we zouden het eigenlijk eens moeten uitzoeken. In ieder geval kennen sommige Stekenaars nog wel Wus De Saegher een brouwer uit de Vogelzangstraat die met paard en kar rondtrok.’

Voor u de draad kwijtraakt: Freddy, de zoon van Wus en gehuwd met Erna Beck, startte als zelfstandig huisschilder. Zijn zoon Kurt, gehuwd met Véronique Smet, trad in de voetsporen, had klanten van Stekene tot Moerbeke, perfectionisme was zijn visitekaartje. Om het beeld compleet te maken: sinds 4 jaar is Jonas De Saegher eveneens als zelfstandig huisschilder aan de slag. De zaken gaan uitstekend. Met de nodige investeringen in een camionette en schildersmateriaal is Jonas ervan overtuigd dat hem een mooie toekomst wacht door hard te werken en opdrachten stipt uit te voeren.’

Genieten van het leven

‘We zijn uiteraard heel blij met ons viergeslacht, dat komt niet veel meer voor. Het heeft zeker te maken met een goede gezondheid, een helpende hand van moeder natuur en een uitgebreide familie. Freddy heeft drie broers en vier zussen, tel daarbij nog de kinderen en kleinkinderen en op die manier kunnen we bij familiefeesten makkelijk een feestzaal vullen. We zijn levensgenieters, vissen en jagen worden al jarenlang als hobby’s beoefend door onze familie.’

Een B&B in de Charente

Een deel van de familie De Saegher is ondertussen uitgezwermd naar Frankrijk. Kurt en Véronique openen in juni 2023 een B&B en een gastenhuis in Payroux in de Charente zo’n 730 kilometer van Stekene (de Gazet bericht er uitgebreid over in de juni-editie in de rubriek ‘Stekenaars in het buitenland’). ‘Zullen we nog eens klinken op een voorspoedig 2023 en een gezond en fijn leven voor de kleine Nolan?’

Quote: ‘De Saegher is een bekende familienaam in Stekene maar of alle ‘takken’ met elkaar verbonden zijn, dat weten we niet, we zouden het eigenlijk eens moeten uitzoeken.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in