16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Familie De Saegher: viergeslacht, drie generaties schilders en een B&B in Frankrijk…

FOTO: BEVER

DONDERDAGNAMIDDAG 5 januari, uw dienaar is uitgenodigd op een late nieuwjaarsborrel bij Jonas De Saegher (23) aan het Oost-Eindeken in Stekene. Of er wat te vieren valt: Jonas en zijn vrouw Ellen verwelkomden drie weken geleden Nolan, een wolk van baby die het viergeslacht van de familie compleet maakt. Overgrootvader Freddy (74) en grootvader Kurt (52) poseren fier mee op de foto. Bij een heerlijke witte wijn uit de Bourgogne komen de tongen los…

‘De Saegher is een bekende familienaam in Stekene maar of alle ‘takken’ met elkaar verbonden zijn, dat weten we niet, we zouden het eigenlijk eens moeten uitzoeken. In ieder geval kennen sommige Stekenaars nog wel Wus De Saegher een brouwer uit de Vogelzangstraat die met paard en kar rondtrok.’

Voor u de draad kwijtraakt: Freddy, de zoon van Wus en gehuwd met Erna Beck, startte als zelfstandig huisschilder. Zijn zoon Kurt, gehuwd met Véronique Smet, trad in de voetsporen, had klanten van Stekene tot Moerbeke, perfectionisme was zijn visitekaartje. Om het beeld compleet te maken: sinds 4 jaar is Jonas De Saegher eveneens als zelfstandig huisschilder aan de slag. De zaken gaan uitstekend. Met de nodige investeringen in een camionette en schildersmateriaal is Jonas ervan overtuigd dat hem een mooie toekomst wacht door hard te werken en opdrachten stipt uit te voeren.’

Genieten van het leven

‘We zijn uiteraard heel blij met ons viergeslacht, dat komt niet veel meer voor. Het heeft zeker te maken met een goede gezondheid, een helpende hand van moeder natuur en een uitgebreide familie. Freddy heeft drie broers en vier zussen, tel daarbij nog de kinderen en kleinkinderen en op die manier kunnen we bij familiefeesten makkelijk een feestzaal vullen. We zijn levensgenieters, vissen en jagen worden al jarenlang als hobby’s beoefend door onze familie.’

Een B&B in de Charente

Een deel van de familie De Saegher is ondertussen uitgezwermd naar Frankrijk. Kurt en Véronique openen in juni 2023 een B&B en een gastenhuis in Payroux in de Charente zo’n 730 kilometer van Stekene (de Gazet bericht er uitgebreid over in de juni-editie in de rubriek ‘Stekenaars in het buitenland’). ‘Zullen we nog eens klinken op een voorspoedig 2023 en een gezond en fijn leven voor de kleine Nolan?’

Quote: ‘De Saegher is een bekende familienaam in Stekene maar of alle ‘takken’ met elkaar verbonden zijn, dat weten we niet, we zouden het eigenlijk eens moeten uitzoeken.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings