15.4 C
Stekene
vrijdag 17 mei 2024

De Cramme: een jeugdhuis met veel kamers

Jeugdhuis De Cramme, opgericht in 1981, heeft sinds 2015 een onderkomen aan de Sportstek in Stekene. De Cramme is een jeugdhuis met veel ‘kamers’: studenten vinden er een rustige leeromgeving tijdens de ‘blokperiode’, elke vrijdag is er een instuif, er worden concerten georganiseerd naast fuiven en feestjes, Dj’s en muziekbands kunnen er oefenen en nog zoveel meer. Hoogste tijd voor een toffe babbel met een deel van het bestuur.

Zijn aangeschoven op barkrukken aan een hoge tafel: Sam Schokkaert, Christoph Cuylaerts, Casper Janssens en Ruben Van der Linden. ‘Het bestuur telt 8 leden waarvan ookWard Fermont, Viktor Robbrecht, Tomas Yañez Fuentes en Max Baes deel uitmaken. Daarnaast is er een groep van vrijwilligers die zich engageert voor uiteenlopende klussen. Nieuwe vrijwilligers (m/v) zijn overigens van harte welkom.’

Jeugdhuis De Cramme is een vzw. ‘Onze inkomsten komen grotendeels uit de ‘tap’ tijdens diverse evenementen. Consumpties houden we bewust democratisch, een pintje kost 1,90 euro. Daarnaast ontvangen wij subsidies van de gemeente, we waarderen heel erg hun belangstelling. We ondertekenen sinds twee jaar een convenant met het gemeentebestuur en de jeugddienst waarbij we telkens een jaaractieplan opstellen. Wij huren ons lokaal van de gemeente met een concessie van 9 jaar.’

Wat is de link tussen jeugdhuis De Cramme en Crammerock? ‘We zijn twee aparte vzw’s die juridisch gezien los van elkaar staan. Vanzelfsprekend zijn er heel wat ‘linken’, oud-leden van het jeugdhuis zitten in de organisatie van Crammerock en ook huidige leden zijn er actief. De ‘band’ zal altijd blijven bestaan.’

Activiteiten

Zoals gezegd: jeugdhuis De Cramme leeft, talloze activiteiten en evenementen zijn daarvan het beste bewijs. ‘Tijdens de blokperiodes verwelkomen we hier dagelijks 15 à 20 studenten. Ze kunnen gebruikmaken van internet, wifi en drank. Vaak zijn er al studenten aanwezig om 7 uur ’s morgens. Vrijdagavond is het ‘vaste’ instuifmoment voor iedereen, voor een ontspannen avond, een gezellige babbel. Bovendien organiseren we themafeesten bij Halloween of Valentijn. Ook ‘externe’ jeugdbewegingen bieden wij een feestruimte aan en onze coaches begeleiden hen daarbij graag om er een geslaagd evenement van te maken. Op de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ gooien wij onze deuren open voor alle jongeren. En tijdens de zomermaanden is ons terras de ‘place to be’ voor jong en oud.’

De Cramme profileert zich als een concertplek in Stekene. ‘Enkele keren per jaar organiseren we een concert maar net zo goed ook een stand-up comedy avond. We zijn medeorganisator van de Lawijtstrijd – dé muziekwedstrijd van het Waasland – één van de voorrondes vindt hier plaats. De Cramme is eveneens het ‘repetitiekot’ voor startende groepen en voor de dj’s van morgen.’

Beroepskracht

Het Waasland is ‘rijk’ aan jeugdhuizen in onder meer Sint-Niklaas, Beveren, Melsele, Nieuwkerken, Temse en Sint-Gillis-Waas. ‘Met een gevarieerd aanbod en een eigen stek vinden Stekense jongeren tussen 15 en 35 jaar de weg naar ons. Om de werking nog verder uit te diepen zijn we vragende partij voor de aanstelling van een beroepskracht. Samen met een beroepskracht kunnen we diverse projecten uitwerken rond bijvoorbeeld jongeren en ondernemen, begeleiding van kwetsbare groepen en de organisatie van uiteenlopende workshops.’

Ontmoetingsplaats

‘Op ons ‘TO DO’-lijstje staat bovenaan een bezoek aan alle jeugdbewegingen uit Stekene, Kemzeke en Klein-Sinaai. We zijn dan wel actief op sociale media toch streven we nog naar een grotere bekendheid. Als jeugdhuis hebben we jongeren heel wat te bieden. Je kan hier iets consumeren, in de eerste plaats zijn we vooral een ontmoetingsplaats. Heel veel jongeren hebben daar nood aan, we ontvangen ze met open armen.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings