15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Raadsbrief februari 2023

Poolexpeditie op Nova Zembla en een kroon voor Stany en Nicole

Eerst de randzaken over de raadsvergadering van 24 januari 2023. Met slechts zeven agendapunten leken we op weg om het ‘kortste zittingsrecord’ van 36 minuten en 15 seconden (raadsvergadering 25 oktober 2022) te verpulveren maar zover kwam het niet. Een tiental bijkomende vragen zorgde ervoor dat uw dienaar en de overige acht geïnteresseerde bezoekers pas om 21u54 verzocht werden de zaal te verlaten op het einde van de openbare vergadering. Achter gesloten deuren vond nadien nog een ‘besloten vergadering’ plaats waar pottenkijkers niet werden toegelaten.

Barre omstandigheden

Twee randzaak: hoe beschermen raadsleden (m/v) zich tegen de ‘barre’ temperatuur in de raadzaal van het gemeentehuis? Enig veld- en telwerk leert dat meer dan de helft van de aanwezigen met een dichtgeknoopte winterjas – met  meestal nog een dikke sjaal er bovenop – de zitting bijwoont, alsof ze op poolexpeditie zijn op Nova Zembla. Uw dienaar heeft goed praten: de ‘perstribune’ – een rechthoekige tafel van 1,35m op 80cm – staat opgesteld in een uithoek van de raadzaal pal naast een verwarmingstoestel. Een comfortabel, behaaglijk plekje met een perfect uitzicht over de ‘arena’, als een VIP-ruimte in Camp Nou in Barcelona.

34 jaar politieke anciënniteit

Terzake: het ontslag van een gemeenteraadslid en bijgevolg het onderzoek van de geloofsbrieven en installatie van een opvolgend gemeenteraadslid, levert heel wat interessante data op. Immers, aan de raad wordt gevraagd om te stemmen over een voorstel waarin de rangorde van de gemeenteraadsleden is vastgesteld naar anciënniteit. En wat blijkt: er gaapt een enorme kloof in politieke ervaring tussen de verschillende gemeenteraadsleden. Stany De Rechter en Nicole Van Duyse spannen de kroon met 34 jaar (!) anciënniteit: namens de Gazet een dikke proficiat voor zoveel burgerzin en engagement! Eervolle vermelding verdienen ook Kris Van Duyse en Gunter Van Campenhout met 22 jaar anciënniteit. ‘Nieuwkomers’ Sam Schokkaert en Katrien De Schepper hebben er inmiddels al 5 maanden politieke ervaring op zitten, Jan Ongena zit aan 4 maanden en Inge Strijbol zet haar eerste stappen in het politieke kluwen.

Een wadi aan de Lamstraat

Voor de bezoekers (en ze zijn talrijk) van de Action in Kemzeke. Action Belgium heeft een aanvraag gedaan tot het bekomen van een planologisch attest voor het oprichten van een overkapping voor overdekt laden en lossen, een fietsenstalling, de regularisatie van een waterdoorlatende parkeer- en circulatieverharding en ingroening van de site. Aan de ingroening worden enkele voorwaarden opgelegd zoals de aanleg van een kwalitatief groenscherm, noodzakelijke maatregelen om overstromingen van aanpalende wegen te voorkomen en een voorstel om een deel van de groenzone aan te leggen als wadi. Ook moeten er minstens 2 oplaadpunten en laadinfrastructuur voor 1 op 4 parkeerplaatsen voorzien worden. Bovendien wordt de Action een financiële last opgelegd van 50.000 euro (ten gunste van de gemeentekas) voor de aanleg van een volwaardige rijweg in asfalt van 6,6m breed binnen de rooilijn van de Lamstraat met een lengte van 75m vanaf de aansluiting met de N403. De gemeente staat in voor de aanleg van de weg.

Tenslotte voor de bewoners van Klein-Sinaai: de raad verleende zijn goedkeuring aan de vernieuwing van het waterleidingnet DN80 langs de oneven zijde in de Abelendreef ter hoogte van huisnummers 3-15d. De daaraan verbonden kosten worden geraamd op 38.187,64 euro en zijn 100% ten laste van De Watergroep.

Wenst u de gemeenteraad bij te wonen: iedereen is welkom, maar u kan de zitting ook volgen via livestream op www.stekene.be/gemeenteraad

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings