17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Paul Van Guyse: ‘wij doen dat met een heel team’

BEGIN december had ik een afspraak met Paul Van Guyse in de verlaten kantine van SK Kemzeke. ‘Vrijwilliger in de kijker? Ik ben niet alleen. We doen dat hier met een heel team. Die hebben allemaal hun eigen inbreng en hun eigen verdienste. Ik zal ze optrommelen en dan kunnen we samen op de foto.’ Die oproep is duidelijk niet in dovemansoren gevallen want uitgerekend op de koudste dag van het jaar is iedereen trots om als medewerker van SK Kemzeke op het perfect onderhouden maar bevroren speelveld te poseren.

Zelfs na meer dan vijf jaar blijft het een beetje wennen om niet langer over Klauwaerts maar wel over SK Kemzeke te spreken. Paul Van Guyse was nochtans zelf één van de bestuursleden van de toenmalige Klauwaerts maar hij is heel duidelijk over het nieuwe bestuur. ‘Die hebben in 2017 de club nieuw leven ingeblazen en die doen dat met veel enthousiasme. Als je ziet wat ze met het feestcomité allemaal inrichten dan kan ik enkel maar zeggen dat die mannen heel goed hun best doen. Maar het zijn allemaal jonge mensen en die moeten overdag werken. Je kan van hen niet verlangen dat ze doorlopend op de club zijn.’

Achillespees

Dus zijn er vrijwilligers nodig, en is dat niet de achillespees van alle verenigingen? ‘Het wordt steeds moeilijker om die te vinden maar het lijkt me wat overdreven om nu meteen te zeggen dat dit de ondergang van vele (voetbal)clubs zal worden’, zegt Paul Van Guyse. Er is ook steeds meer te doen vanwege nieuwe regelgevingen, niet enkel in het voetbal. Wij zijn momenteel nog met een grote groep maar de voorbije jaren zijn enkele vaste medewerkers zoals André De Wert, Lois Boon en Dirck Vlaminck overleden. Ik vergeet er zonder twijfel nog wel een paar, maar vind maar mensen in de plaats.’

Japanners

‘In de wintermaanden verloopt alles op een vrij regelmatige basis. Er zijn de wedstrijden van de acht jeugdploegen, reserven en het eerste elftal. Daarvoor hebben we vaste teams in de kantine waar we iedere week opnieuw op kunnen rekenen. Maar na de matchen moeten ook de kleedkamers gekuist worden. Hier is het niet zoals bij de Japanners, die kuisen bij het vertrek alles kraaknet op, dat is hier wel helemaal anders. Daarnaast moeten ook de frigo’s gevuld, de kantine gekuist en ga zo maar door.’

Onderhoud

‘Wij moeten ook niet alle dagen op de club zijn, ik denk zo’n vier dagen per week maar je mag die uren niet tellen. In de zomermaanden wel, dan moet de sproeiwagen regelmatig verzet worden Eric De Cock en ikzelf  zorgen voor het gras en de zijkanten. Voor het seizoen is dat vrij intensief maar nu is het af en toe eens met de rol platrijden en wat proper leggen. Eigenlijk hebben we een pleintje te weinig maar we zitten compleet rondom ingebouwd. Het dagelijks onderhoud van de gebouwen doen we zelf. Voor de grote werken zoals de nieuwe ramen krijgen we hulp van de gemeente. Maar je kan niet verwachten dat die mensen hier het onderhoud doen. We zijn tevreden met de steun die we krijgen en al het overige doen we zelf met ons geweldig team vrijwilligers.

Op de foto vlnr: Patrick Rook, Paul Van Guyse, Jacqueline Caeldries, Eric De Cock, Jan Van Cotthem, René De Rijbel, Jan Van Britsom en Viviane De Maeyer

Quote: ‘We zijn momenteel nog met een grote groep maar de voorbije jaren ontvielen ons helaas enkele vaste medewerkers’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings