4.8 C
Stekene
zaterdag 24 februari 2024

Loopgids Dimi: uniek concept van buggy tot bomma

FOTO: MAVAHOE

HEEFT Dimitri Mevensen samen met zijn echtgenote An De Belder het gat in de markt gevonden? Wandelen en lopen is niks nieuws. Boeken, brochures, websites, wandel- en joggingclubs vind je overal. Wandelingen met een gids kan je overal boeken. Maar lopen met een gids en alles daaromheen?

Dimitri Mevensen (36) is een geboren Stekenaar, of moet ik zeggen Kemzekenaar? Hij was actief als voetballer bij het toenmalige Klauwaerts Kemzeke, was leider bij Chiro Juventa maar zoals zovelen is hij ook de liefde gevolgd en woont hij met vrouw An en zijn twee kinderen in Oosterzele. Beroepshalve is hij treinbegeleider bij de NMBS. Niks uitzonderlijk maar zijn zelfstandig bijberoep is dat wel: loop- en wandelgids.

Pijltjeswandeling

‘Wandelen met een gids is vrij gekend en op zich al een pak boeiender dan gewoon op eigen houtje een pijltjeswandeling afleggen. Maar sommige mensen lopen liever en willen ook in dat format de nodige info over de bezienswaardigheden krijgen’, zegt Dimi. ‘Vandaar het idee om gegidste lopen te organiseren. We wonen in Oosterzele, de poort van de Vlaamse Ardennen, het mooiste stukje Vlaanderen. Sinds maart 2022 ontvangen we de mensen in onze achtertuin met een kop koffie. Er zijn kleedkamers, je kan er na afloop douchen en napraten met een glas rond de vuurkorf.’

Maatwerk

‘Ik sta erop om de mensen eerst te ontmoeten voor een gesprek en om de mogelijkheden te bespreken. Die zijn zeer divers, net zoals de groepen die ik reeds mocht gidsen. Het gaat zowel over families met kleine kinderen die onderweg graag een pannenkoek eten, een microbrouwerij bezoeken of middenin een manege de opvang van oude paarden willen bezoeken. Hiervoor werk ik samen met lokale handelaars. Het andere uiterste zijn de teambuildings die vaak langere lopen verkiezen. Mensen die (toch tijdens het lopen) meer interesse hebben in de geschiedenis van de bunkers en de gebouwen dan in de lokale horeca. Dat maatwerk maakt het concept zo uniek. Bij ons kan je terecht van buggy tot bomma.’

Afstand onbeperkt

‘Groepen tot maximum 16 personen zijn welkom. Die beperking is er ook omdat je vooraf van een ontbijt of achteraf van een barbecue kan genieten. De tochten worden allemaal door An uitgetekend. Zij gidst in principe de wandelaars terwijl ik de looptochten voor mijn rekening neem. De afstanden zijn in theorie onbeperkt, die worden met de groepen besproken. Je vindt op onze website geen tarieven, op basis van de wensen van de groep wordt een offerte gemaakt aan zeer democratische prijzen. Alle overige info vind je wel op onze website, met dank hiervoor aan Rein Motyka en Jess De Rudder.’

Dodentocht is te kort

Lopen en tegelijk uitleg geven, dat vergt de nodige adem. ‘Geen probleem’, zegt Dimi. ‘Ik ben ultraloper. Loopwedstrijden tot 160 kilometer die je dan op 36 uur moet afwerken. Dat bezorgt me mentale rust. Geen GSM, geen sociale media, gewoon de batterijen weer opladen.’ Dan heb je ongetwijfeld ook al de Dodentocht gelopen? ‘Enkele keren, maar om te lopen is 100 kilometer eigenlijk te kort en om te wandelen duurt het te lang…..’

Contactgegevens:

www.loopgids-dimi.be

info@loopgids-dimi.be

Tel: 0484 60 01 92

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings