18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Loopgids Dimi: uniek concept van buggy tot bomma

FOTO: MAVAHOE

HEEFT Dimitri Mevensen samen met zijn echtgenote An De Belder het gat in de markt gevonden? Wandelen en lopen is niks nieuws. Boeken, brochures, websites, wandel- en joggingclubs vind je overal. Wandelingen met een gids kan je overal boeken. Maar lopen met een gids en alles daaromheen?

Dimitri Mevensen (36) is een geboren Stekenaar, of moet ik zeggen Kemzekenaar? Hij was actief als voetballer bij het toenmalige Klauwaerts Kemzeke, was leider bij Chiro Juventa maar zoals zovelen is hij ook de liefde gevolgd en woont hij met vrouw An en zijn twee kinderen in Oosterzele. Beroepshalve is hij treinbegeleider bij de NMBS. Niks uitzonderlijk maar zijn zelfstandig bijberoep is dat wel: loop- en wandelgids.

Pijltjeswandeling

‘Wandelen met een gids is vrij gekend en op zich al een pak boeiender dan gewoon op eigen houtje een pijltjeswandeling afleggen. Maar sommige mensen lopen liever en willen ook in dat format de nodige info over de bezienswaardigheden krijgen’, zegt Dimi. ‘Vandaar het idee om gegidste lopen te organiseren. We wonen in Oosterzele, de poort van de Vlaamse Ardennen, het mooiste stukje Vlaanderen. Sinds maart 2022 ontvangen we de mensen in onze achtertuin met een kop koffie. Er zijn kleedkamers, je kan er na afloop douchen en napraten met een glas rond de vuurkorf.’

Maatwerk

‘Ik sta erop om de mensen eerst te ontmoeten voor een gesprek en om de mogelijkheden te bespreken. Die zijn zeer divers, net zoals de groepen die ik reeds mocht gidsen. Het gaat zowel over families met kleine kinderen die onderweg graag een pannenkoek eten, een microbrouwerij bezoeken of middenin een manege de opvang van oude paarden willen bezoeken. Hiervoor werk ik samen met lokale handelaars. Het andere uiterste zijn de teambuildings die vaak langere lopen verkiezen. Mensen die (toch tijdens het lopen) meer interesse hebben in de geschiedenis van de bunkers en de gebouwen dan in de lokale horeca. Dat maatwerk maakt het concept zo uniek. Bij ons kan je terecht van buggy tot bomma.’

Afstand onbeperkt

‘Groepen tot maximum 16 personen zijn welkom. Die beperking is er ook omdat je vooraf van een ontbijt of achteraf van een barbecue kan genieten. De tochten worden allemaal door An uitgetekend. Zij gidst in principe de wandelaars terwijl ik de looptochten voor mijn rekening neem. De afstanden zijn in theorie onbeperkt, die worden met de groepen besproken. Je vindt op onze website geen tarieven, op basis van de wensen van de groep wordt een offerte gemaakt aan zeer democratische prijzen. Alle overige info vind je wel op onze website, met dank hiervoor aan Rein Motyka en Jess De Rudder.’

Dodentocht is te kort

Lopen en tegelijk uitleg geven, dat vergt de nodige adem. ‘Geen probleem’, zegt Dimi. ‘Ik ben ultraloper. Loopwedstrijden tot 160 kilometer die je dan op 36 uur moet afwerken. Dat bezorgt me mentale rust. Geen GSM, geen sociale media, gewoon de batterijen weer opladen.’ Dan heb je ongetwijfeld ook al de Dodentocht gelopen? ‘Enkele keren, maar om te lopen is 100 kilometer eigenlijk te kort en om te wandelen duurt het te lang…..’

Contactgegevens:

www.loopgids-dimi.be

info@loopgids-dimi.be

Tel: 0484 60 01 92

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in