17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Kemzekenaar en moeite met boodschappen doen? Stefanie helpt!

FOTO: MAVAHOE

SOCIALE media, jammer genoeg al te vaak de plaats om giftige commentaar te spuwen maar niet voor Stefanie Vereecken. Zij deed een warm aanbod aan iedereen in Kemzeke die na de sluiting van de Delhaize moeilijkheden heeft om boodschappen te doen.

‘Vorig jaar werd papa ziek, ik had nog geen rijbewijs en het was al een uitdaging om met de fiets vol zware zakken terug te keren van de Delhaize in Kemzeke. Wanneer er dan ook nog flessen frisdrank moesten meegenomen worden was het helemaal onbegonnen werk’, vertelt Stefanie. Amper 23 maar duidelijk een straffe madam die na het overlijden van papa helemaal alleen haar huisje aan het renoveren is.

Buurvrouw

‘Tussen mijn werk als operator in een chemiebedrijf in de haven en mijn verbouwingen door moeten er dan ook nog boodschappen gedaan worden. In een eerste fase hielp ik daarmee mijn buurvrouw die moeilijk te been is maar hierdoor groeide ook het besef dat er in Kemzeke toch meer mensen in die situatie moeten zitten. Daarom mijn oproep op Facebook of er nog mensen hulp konden gebruiken. Er kwamen ongeveer 15 reacties maar eigenaardig genoeg waren er meer mensen die ook gelijkaardige hulp willen aanbieden. Net iets meer dan vragen om geholpen te worden. Hierdoor ben ik van plan om een facebookgroep op te richten om vraag en aanbod samen te brengen.’

Stekene

‘Ik ben blij dat we hier nog een bakker, een beenhouwer een ‘Shop & Go Panos hebben. Ik rij minstens één keer per week naar de supermarkten in Stekene. In principe niet verder tenzij het echt noodzakelijk is. Iedereen kan zijn lijstje meegeven maar ik heb liefst dat ze gewoon meerijden. Dan ben ik zeker dat we de juiste producten meebrengen.’

Kemzeke

‘Er mag best terug wat meer leven komen in Kemzeke. Op een jaartje De Klinge na heb ik hier mijn ganse leven al gewoond. Als er iets te doen is van de Chiro, een kerstmarkt, een nieuwjaarsborrel of dergelijke dan ben ik van de partij, het is hier altijd gezellig. Maar ook een wandeling in het Stropersbos vind ik geweldig, prima te combineren met mijn passie voor fotografie.’

Oxfam

In dit jonge enthousiaste meisje schuilt een sociaal bewogen vrouw. ‘Ik ben vrijwilliger bij Oxfam in Sint-Gillis-Waas. Liever achter de schermen, soms in het winkeltje maar dat is minder mijn ding. Mijn ouders hebben mij altijd heel sociaalvoelend opgevoed, ooit hebben we opvang geboden aan dakloze mensen.’

Eenzame kerst

Stefanie haalde eerder de krantenkoppen met haar actie om eenzame mensen bij haar uit te nodigen voor een kerstmaal. ‘Ik dacht: ik doe eens zot want niemand verdient het om met kerst alleen te zijn. Er kwam heel veel reactie via verschillende platformen en uiteindelijk heb ik daar samen met buurvouw Carine nog wat vrienden aan overgehouden. Of ik niet bang was om vreemden in huis te halen? Vooraf heb ik met de mensen even gebeld, noem het gerust een korte screening. Wanneer ik het gevoel had dat het niet klikte ging het ook niet door maar alles zat goed. Het is zonder twijfel een positieve ervaring geweest.’

Ook hulp nodig bij uw boodschappen? Mail stefanievereecken@hotmail.nl

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings