11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Kemzekenaar en moeite met boodschappen doen? Stefanie helpt!

FOTO: MAVAHOE

SOCIALE media, jammer genoeg al te vaak de plaats om giftige commentaar te spuwen maar niet voor Stefanie Vereecken. Zij deed een warm aanbod aan iedereen in Kemzeke die na de sluiting van de Delhaize moeilijkheden heeft om boodschappen te doen.

‘Vorig jaar werd papa ziek, ik had nog geen rijbewijs en het was al een uitdaging om met de fiets vol zware zakken terug te keren van de Delhaize in Kemzeke. Wanneer er dan ook nog flessen frisdrank moesten meegenomen worden was het helemaal onbegonnen werk’, vertelt Stefanie. Amper 23 maar duidelijk een straffe madam die na het overlijden van papa helemaal alleen haar huisje aan het renoveren is.

Buurvrouw

‘Tussen mijn werk als operator in een chemiebedrijf in de haven en mijn verbouwingen door moeten er dan ook nog boodschappen gedaan worden. In een eerste fase hielp ik daarmee mijn buurvrouw die moeilijk te been is maar hierdoor groeide ook het besef dat er in Kemzeke toch meer mensen in die situatie moeten zitten. Daarom mijn oproep op Facebook of er nog mensen hulp konden gebruiken. Er kwamen ongeveer 15 reacties maar eigenaardig genoeg waren er meer mensen die ook gelijkaardige hulp willen aanbieden. Net iets meer dan vragen om geholpen te worden. Hierdoor ben ik van plan om een facebookgroep op te richten om vraag en aanbod samen te brengen.’

Stekene

‘Ik ben blij dat we hier nog een bakker, een beenhouwer een ‘Shop & Go Panos hebben. Ik rij minstens één keer per week naar de supermarkten in Stekene. In principe niet verder tenzij het echt noodzakelijk is. Iedereen kan zijn lijstje meegeven maar ik heb liefst dat ze gewoon meerijden. Dan ben ik zeker dat we de juiste producten meebrengen.’

Kemzeke

‘Er mag best terug wat meer leven komen in Kemzeke. Op een jaartje De Klinge na heb ik hier mijn ganse leven al gewoond. Als er iets te doen is van de Chiro, een kerstmarkt, een nieuwjaarsborrel of dergelijke dan ben ik van de partij, het is hier altijd gezellig. Maar ook een wandeling in het Stropersbos vind ik geweldig, prima te combineren met mijn passie voor fotografie.’

Oxfam

In dit jonge enthousiaste meisje schuilt een sociaal bewogen vrouw. ‘Ik ben vrijwilliger bij Oxfam in Sint-Gillis-Waas. Liever achter de schermen, soms in het winkeltje maar dat is minder mijn ding. Mijn ouders hebben mij altijd heel sociaalvoelend opgevoed, ooit hebben we opvang geboden aan dakloze mensen.’

Eenzame kerst

Stefanie haalde eerder de krantenkoppen met haar actie om eenzame mensen bij haar uit te nodigen voor een kerstmaal. ‘Ik dacht: ik doe eens zot want niemand verdient het om met kerst alleen te zijn. Er kwam heel veel reactie via verschillende platformen en uiteindelijk heb ik daar samen met buurvouw Carine nog wat vrienden aan overgehouden. Of ik niet bang was om vreemden in huis te halen? Vooraf heb ik met de mensen even gebeld, noem het gerust een korte screening. Wanneer ik het gevoel had dat het niet klikte ging het ook niet door maar alles zat goed. Het is zonder twijfel een positieve ervaring geweest.’

Ook hulp nodig bij uw boodschappen? Mail stefanievereecken@hotmail.nl

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in