9.8 C
Stekene
vrijdag 16 februari 2024

‘Ik zeg nooit geulder, weulder of zeulder voor jullie, wij of zij’

FOTO: BEVER

Naast ‘geboren en getogen’ Stekenaars vestigen er zich voortdurend ‘nieuwe’ inwoners in onze gemeente. In deze rubriek vertellen ‘inwijkelingen’ over hun ervaringen in 9190. Eric Van Daele (63) bij de spits af.

Wat was de reden om te verhuizen naar Stekene: werk, familie,

vrienden, liefde…

‘Gehuwd in 1986 maar geen werk en geen vaste stek, we leefden van de liefde maar dat kon helaas niet blijven duren. Ik kreeg een lesopdracht in het Waasland als leraar godsdienst en mijn vrouw werkte met vrijstelling van stempelcontrole als schaapherder in Stekene. Eerst woonden we vier jaar in Sinaai en dan vonden we onze vaste stek in Stekene. Ik was godsdienstleraar in KA Zelzate maar nu een jaartje op pensioen. Momenteel woon ik met mijn vrouw en zijn onze kinderen (twee dochters en een pleegdochter) het huis uitgevlogen.’

Voelt u zich na 30 nog een ‘inwijkeling’?

‘Een inwijkeling voel ik me niet want ik ken heel wat mensen en kan duchtig meepraten over het reilen en zeilen maar ik zie mezelf niet als een echte Stekenaar. Ik zeg nooit geulder, weulder of zeulder voor jullie, wij of zij.’

Bent u actief in verenigingen/vrijwilligerswerk/(sport)clubs?

‘Ik ben actief in 11.11.11, Groen Stekene en Werkgroep Trage Wegen. In het verleden Stekene Verkocht, plaatselijke ACV en voedselteams.’

Wat zijn voor u de ‘aangename’ kanten om in Stekene te wonen?

‘Stekene heeft nog mooie stukjes natuur en landelijk karakter, en je hebt tevens een rijk aanbod aan winkels, scholen, cultuur, sport…Vermits ik een visuele handicap heb, doe ik alles met de fiets of het openbaar vervoer en dit lukt aardig in Stekene.’

Vond u het makkelijk om te ‘integreren’ in Stekene? Spelen ‘goede buren’ daarbij een rol?

‘Ongetwijfeld spelen buren een belangrijke rol en hier zijn we met ons gat in de boter gevallen. Aan onze nabije buren kunnen we niets verkeerd vragen. Twee factoren spelen ook mee bij het integreren: via de kinderen leg je veel sociale contacten en ontmoet je toffe mama’s en papa’s, waar de kinderen ons soms mee plaagden. Daarnaast beschikt Stekene over een gevarieerd verenigingsleven waar elke nieuwkomer met open armen wordt ontvangen. Mijn vrouw zong in het Muzenisse koor en is lid van de jogging club.’

Wat zou in Stekene nog graag veranderd zien?

‘Ik vind het bedroevend hoe men in Stekene in het verleden omsprong met de open ruimte en natuur onder meer door het veelvuldig verlenen van verkavelingsvergunningen voor gronden van weekendverblijven. Gelukkig plant men terug bossen aan in Stekene en ik vond het fijn om bij enkele aanplantingen mee te helpen. Stekene leeft en heeft een sterk sociaal weefsel. Koester dit zodat Stekene geen slaapgemeente wordt met grote appartementsgebouwen. De Gazet van Stekene biedt alvast een mooie bijdrage aan het sociale weefsel.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings