20 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Hotel Romantiek: voor Ronny en Frieda een schot in de roos

FOTO: MAVAHOE

VERLOREN MAANDAG 10 uur ’s morgens. Vanuit zijn mooie appartement ziet Ronny Pieters (70) worstenbroden en appelbollen glanzen in de etalage van bakkerij Arto. Naast hem Frieda De Belder (75) uit Keerbergen. Beiden wonnen ze de hoofdprijs in het Eén-programma Hotel Romantiek: nieuw geluk met elkaar. In een LAT-relatie en dat willen ze voorlopig zo houden.

‘Twee jaar geleden is mijn vrouw overleden’, vertelt Ronny. ‘In de krant had ik gezien dat ze deelnemers zochten voor Hotel Romantiek. Ik heb wel eerst de mening van mijn twee dochters gevraagd. Doen! was het duidelijke antwoord.’ Frieda was al 21 jaar weduwe. ‘Na zoveel jaar was ik er wel klaar voor. Mijn dochter was meteen enthousiast, de zoon reageerde eerder wat terughoudend.’

Cappadocië

Na twee gesprekken in het bijzijn van een psycholoog raakten Ronny en Frieda aan een ticket voor de unieke ervaring. ‘We wisten absoluut niet waar we heen gingen. Als hint kregen we een mierzoet gebakje, pas op de luchthaven vertelden ze ons dat we naar Istanboel vlogen maar dat er nadien ook nog een binnenlandse vlucht zou volgen. Uiteindelijk bleek dat we naar Cappadocië gingen, een prachtig stukje Turkije.’

Top drie

De mannen en de vrouwen zaten op aparte vluchten en de eerste twee dagen verbleven we ook in aparte hotels. Pas dan begon de eerste verkenning. ‘We moesten onze valies afgeven’, weet Ronny. ‘Op basis daarvan moesten we een top drie maken maar hij had vals gespeeld’, lacht Frieda. ‘Alles was kraaknet maar zijn dochters hadden de valies gemaakt en er ook een briefje ingestopt dat opgepikt was door Philippe Geubels. Maar toch zat Ronny eerst niet in mijn top drie.’

Fantastische crew

‘Vanaf dan was er telkens een dagvullend programma in groepjes of allemaal samen maar gedurende twaalf dagen was er ook iedere avond een blad dat we moesten invullen. Er was ook een diepgaand interview dat voor sommigen wel heel emotioneel was. Maar alles verliep heel spontaan, we moesten zeker niet acteren. ’s Avonds wanneer de camera’s niet meer draaiden kregen we dan de kans om de presentatoren en de ganse crew van Woestijnvis, 36 man sterk, beter te leren kennen. Philippe Geubels, Sven de Leijer en Gloria Monserez zijn net als alle anderen echt heel fantastische mensen.

Snor

‘Aan de hand van meegebrachte foto’s kwamen we stilaan dichter bij elkaar’, zegt Frieda. ‘Vooral de foto met de snor want een kus zonder snor is als een ei zonder zout. Daarna zijn we samen met de quad weggeweest en hebben we nadien heel lang gebabbeld. Niet onbelangrijk, want we hebben allebei al een gevuld leven achter de rug. We zijn dan ook samen één nacht naar een ander hotel gegaan om verder kennis te maken. Maar daar waren wel twee aparte kamers’, haast Frieda zich.

Geheim

De opnames vonden plaats in mei maar werden maar vanaf september uitgezonden. Tot die tijd moesten we alles geheim houden. ‘We ontmoetten elkaar vooral op neutraal terrein, zo weinig mogelijk in Stekene of Keerbergen. ‘En als ik dan toch naar Keerbergen ging parkeerde ik mijn auto een dorp verder en werd ik met een deken over het hoofd de garage binnengereden’, lacht Ronny. ‘Zelfs mijn vriendinnen van vrouwenbond Ferm begrijpen nog altijd niet hoe ik dat zo stil kon houden’, zegt Frieda.

LAT

‘Na het programma zijn er vier koppels overgebleven. Wij houden het voorlopig bij een LAT-relatie, we zijn allebei nog fit genoeg om de afstand Stekene – Keerbergen te maken. Er zijn nog heel veel gezamenlijke activiteiten met de deelnemers. Het was een geweldige ervaring, ze zoeken kandidaten voor het volgende seizoen. Ben je 65+ en single? Niet twijfelen’, besluiten Ronny en Frieda in koor.

Quote: ‘Een kus zonder snor is als een ei zonder zout’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings