14.1 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Hotel Romantiek: voor Ronny en Frieda een schot in de roos

FOTO: MAVAHOE

VERLOREN MAANDAG 10 uur ’s morgens. Vanuit zijn mooie appartement ziet Ronny Pieters (70) worstenbroden en appelbollen glanzen in de etalage van bakkerij Arto. Naast hem Frieda De Belder (75) uit Keerbergen. Beiden wonnen ze de hoofdprijs in het Eén-programma Hotel Romantiek: nieuw geluk met elkaar. In een LAT-relatie en dat willen ze voorlopig zo houden.

‘Twee jaar geleden is mijn vrouw overleden’, vertelt Ronny. ‘In de krant had ik gezien dat ze deelnemers zochten voor Hotel Romantiek. Ik heb wel eerst de mening van mijn twee dochters gevraagd. Doen! was het duidelijke antwoord.’ Frieda was al 21 jaar weduwe. ‘Na zoveel jaar was ik er wel klaar voor. Mijn dochter was meteen enthousiast, de zoon reageerde eerder wat terughoudend.’

Cappadocië

Na twee gesprekken in het bijzijn van een psycholoog raakten Ronny en Frieda aan een ticket voor de unieke ervaring. ‘We wisten absoluut niet waar we heen gingen. Als hint kregen we een mierzoet gebakje, pas op de luchthaven vertelden ze ons dat we naar Istanboel vlogen maar dat er nadien ook nog een binnenlandse vlucht zou volgen. Uiteindelijk bleek dat we naar Cappadocië gingen, een prachtig stukje Turkije.’

Top drie

De mannen en de vrouwen zaten op aparte vluchten en de eerste twee dagen verbleven we ook in aparte hotels. Pas dan begon de eerste verkenning. ‘We moesten onze valies afgeven’, weet Ronny. ‘Op basis daarvan moesten we een top drie maken maar hij had vals gespeeld’, lacht Frieda. ‘Alles was kraaknet maar zijn dochters hadden de valies gemaakt en er ook een briefje ingestopt dat opgepikt was door Philippe Geubels. Maar toch zat Ronny eerst niet in mijn top drie.’

Fantastische crew

‘Vanaf dan was er telkens een dagvullend programma in groepjes of allemaal samen maar gedurende twaalf dagen was er ook iedere avond een blad dat we moesten invullen. Er was ook een diepgaand interview dat voor sommigen wel heel emotioneel was. Maar alles verliep heel spontaan, we moesten zeker niet acteren. ’s Avonds wanneer de camera’s niet meer draaiden kregen we dan de kans om de presentatoren en de ganse crew van Woestijnvis, 36 man sterk, beter te leren kennen. Philippe Geubels, Sven de Leijer en Gloria Monserez zijn net als alle anderen echt heel fantastische mensen.

Snor

‘Aan de hand van meegebrachte foto’s kwamen we stilaan dichter bij elkaar’, zegt Frieda. ‘Vooral de foto met de snor want een kus zonder snor is als een ei zonder zout. Daarna zijn we samen met de quad weggeweest en hebben we nadien heel lang gebabbeld. Niet onbelangrijk, want we hebben allebei al een gevuld leven achter de rug. We zijn dan ook samen één nacht naar een ander hotel gegaan om verder kennis te maken. Maar daar waren wel twee aparte kamers’, haast Frieda zich.

Geheim

De opnames vonden plaats in mei maar werden maar vanaf september uitgezonden. Tot die tijd moesten we alles geheim houden. ‘We ontmoetten elkaar vooral op neutraal terrein, zo weinig mogelijk in Stekene of Keerbergen. ‘En als ik dan toch naar Keerbergen ging parkeerde ik mijn auto een dorp verder en werd ik met een deken over het hoofd de garage binnengereden’, lacht Ronny. ‘Zelfs mijn vriendinnen van vrouwenbond Ferm begrijpen nog altijd niet hoe ik dat zo stil kon houden’, zegt Frieda.

LAT

‘Na het programma zijn er vier koppels overgebleven. Wij houden het voorlopig bij een LAT-relatie, we zijn allebei nog fit genoeg om de afstand Stekene – Keerbergen te maken. Er zijn nog heel veel gezamenlijke activiteiten met de deelnemers. Het was een geweldige ervaring, ze zoeken kandidaten voor het volgende seizoen. Ben je 65+ en single? Niet twijfelen’, besluiten Ronny en Frieda in koor.

Quote: ‘Een kus zonder snor is als een ei zonder zout’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in