11.7 C
Stekene
donderdag 18 april 2024

EASYFIT: al 25 jaar fitness en kine op ieders individuele maat

FOTO: MAVAHOE

Easyfit is al jaren een begrip in Stekene. Vooral de combinatie van kine en fitness zorgt voor extra expertise waardoor zowel de sporter als iemand met een medische revalidatie de perfecte begeleiding krijgt.

Philip Janssens en Kaatje Mees hebben de voorbije kwarteeuw een prachtig complex uitgebouwd. ‘Ongeveer 25 jaar geleden is het allemaal heel klein begonnen met een kinepraktijk in het Stekense centrum, recht tegenover de Molenbergstraat. In dat kader heb ik geïnvesteerd in enkele toestellen en dat was het begin van een medisch trainingscentrum. Maar dat werd al heel snel te klein en na twee jaar verhuisden we naar de huidige locatie op de Heirweg 137. Een pak groter, makkelijk bereikbaar en met een grote parking’, vertelt Philip.

Groei

‘Aanvankelijk was de hele ruimte veel kleiner maar zowel de kinepraktijk als de fitness groeide. Tussendoor hadden we al een keer verbouwd en daarmee de capaciteit verdubbeld tot de 1000 vierkante meter die er nu in het hoofdgebouw beschikbaar is. Daarbij komen dan nog de zaal aan de achterzijde waar sommige groepslessen plaatsvinden en de buitenfitness. Momenteel is de grote zaal in gebruik voor vijf grote delen: krachttraining, cardio, kine en revalidatie, functionele training en groepslessen.’

Buitenfitness

‘Vier jaar geleden waren wij de eersten in het Waasland om ook met een buitenfitness te starten. Die is open van april tot september en ook daar bieden we de nodige coaching aan. Die buitenfitness kwam tijdens corona goed van pas, de sporters konden toen op een veilige manier blijven trainen. Wij hadden voor de nodige omkadering gezorgd om de strikte coronarichtlijnen toe te passen. En voor wie tijdens die periode toch niet kon sporten hebben we gewoon het abonnement met zeven maanden gratis verlengd.’

Persoonlijke aanpak

‘Naast de zes kinesisten en osteopaten -elk met hun verschillende specialiteiten- zijn er ook permanent drie mensen in de fitness om iedereen de nodige adviezen en begeleiding te geven’, zegt Kaatje. ‘Naast mezelf zijn ook Els Ruysschaert en Daio Van Hoecke al jarenlang bij ons werkzaam. Die langdurige relatie zorgt ervoor dat we onze sporters op heel lange termijn kunnen evalueren en waar nodig bijsturen.’

Gemengd publiek

‘Bij ons is iedereen welkom. Wij hebben hier een mix van jong en oud, mannen en vrouwen. Niet enkel de strak afgetrainde atleten maar iedereen die aan zijn of haar lichaam en gezondheid wil werken kan bij ons terecht. Niemand hoeft zich hier gegeneerd of bekeken te voelen. Wij gaan prat op onze familiale sfeer, op de gezelligheid van onze zaak. Het sociale aspect is belangrijk, daarom hebben wij een heel trouw maar vooral gemengd publiek.’

7 op 7

‘Naast de kinesisten en de drie coaches van de fitness hebben we ook een vijftal lesgevers voor onze groepslessen. Ook stuk voor stuk mensen met een langere ervaring bij ons. Die leiden alles samen tien verschillende groepslessen. Er is dus voor het grootste deel van de tijd begeleiding en coaching maar wie nog meer wil of voor wie een speciale dag- of weekindeling heeft zijn we 7 dagen op 7 open.’

Kine + fitness bij Easyfit: een uniek concept.

‘Easyfit onderscheidt zich door zijn uniek concept van kine en fitness. De mensen voelen zich hierdoor op hun gemak, ze weten dat ze gezond en veilig aan het sporten zijn. Dat maakt het verschil met de grote fitnessketens waar je een anonieme klant bent. Maar dat is niet het enige verschil want de fitness kwam al te vaak in een slecht daglicht door automatische contractverlengingen. Niet bij ons: hier heb je de keuze uit beurtenkaarten of abonnementen. En die verlengen we nooit zonder overleg met onze sporters’, besluit Philip.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings