14.1 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Den Toer: partnership tussen winkel en consument

FOTO: DEN TOER

DEN TOER uit de Lijkveldestraat in Sint-Pauwels biedt consumenten producten aan van 47 lokale Wase partners waaronder Stekense bedrijven als Hoevevlees De Zeshoek, Den Boerenhof, Scangulf, Vleeswaren Van Hooste en Eieren Penneman. Na een bestelling op het online platform brengt Den Toer – met een 100% elektrische bestelwagen – alles aan huis.

Den Toer is het geesteskind van Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt. ‘De voorbij jaren ontstonden diverse nieuwe winkel- en aankoopconcepten. Tijdens corona werd ‘koop lokaal’ enorm gepromoot, je moest hiervoor ook wel wat geduld hebben. Daarnaast is er de opkomst van lokale webshops. Het grootste nadeel hiervan is het beperkte gamma dat je kan bestellen bij de handelaar, eventueel nog met extra verzendingskosten. Dat bracht ons op het idee om met een ‘nieuw’ concept te starten met als insteek het bundelen van het aanbod van lokale partners op één webshop met slechts één levering aan huis. We kiezen bewust voor een laagdrempelige aanpak, de verzendingskosten blijven beperkt tot 2,99 euro.’

Versmarkt

Den Toer profileert zich als een versmarkt. ‘Omdat we leveren van A tot A, garanderen we ook de versheid van alle producten. We startten met 25 lokale partners, ondertussen uitgegroeid naar 47 en er komen er nog maandelijks bij. Iedere handelaar focust op zijn sterkte, door het uitgebreide assortiment kan je ons vergelijken met een versmarkt in bakkerij, slagerij, fruit en groenten, droge voeding, kant en klare maaltijden, geschenkmanden, ontbijtboxen, feest- en themaproducten. Wij leveren iedere avond – behalve woensdag – en in het weekend leveren wij in de voormiddag in onder meer Sint-Gillis-Waas, Stekene, Belsele, Sint-Niklaas maar ook in Meerdonk en Verrebroek.’

Opportuniteiten

Joakim en Melissa hebben alle twee nog een fulltime job, ‘Den Toer’ doen ze in bijberoep. ‘We geloven heel sterk in ons concept waarbij we de positie van de lokale ambachtelijke producent willen versterken en de klant een extra service aan huis bieden. We zijn zeer tevreden over hoe het loopt. Af en toe delen we flyers uit, daarnaast zijn we zeer actief op facebook. Steeds meer particulieren ontdekken de voordelen van ons concept, we zien nog genoeg opportuniteiten om ‘Den Toer’ verder uit te bouwen.’

Info: www.dentoer.be

Quote: ‘We geloven heel sterk in ons concept waarbij we de positie van de lokale ambachtelijke producent versterken en de klant een extra service aan huis bieden.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in