14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Digipunt Stekene strijdt tegen digitale uitsluiting

Op maandag 6 maart start de gemeente Stekene met een Digipunt in de bibliotheek. In het Digipunt staat een begeleider klaar om mensen wegwijs te maken in de digitale wereld en te helpen met alle mogelijke digitale vragen.

Het Digipunt van Stekene behoort tot de Wase Digibank ‘Weerbaar Waasland’, gevestigd in SintNiklaas. Momenteel telt Vlaanderen en Brussel 54 digibanken, die samen met hun digipunten in de omliggende, kleinere gemeenten, de strijd aangaan tegen digitale uitsluiting. Vooral mensen in een kwetsbare positie in de samenleving, ervaren een hoger risico op een dergelijke uitsluiting.

Ook Stekene wil zijn inwoners meekrijgen in deze digitale wereld.
‘Heb je hulp nodig bij je online administratie? Heb je een probleem met je smartphone of wil je een emailadres aanmaken en weet je niet hoe? Wil je een routeplanner leren gebruiken, of misschien een online attest aanvragen? In het Digipunt helpen ze je met plezier verder’, vertelt schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout.

‘Iedereen die hulp nodig heeft in het digitale doolhof, kan er terecht’, gaat schepen van Welzijn Grietje Cortebeek verder. ‘We vinden het belangrijk om in te zetten op een gelijke toegang tot de digitale technologie voor iedere Stekenaar.’

Het Digipunt in Stekene is om de twee weken geopend op maandag van 9 tot 12 uur in de bibliotheek (met uitzondering van de schoolvakanties). De eerstvolgende data zijn: maandag 6 maart, maandag 20 maart, maandag 17 april, maandag 15 mei, maandag 5 juni en maandag 19 juni.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in