14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Woonzorgcentrum Vlashof van start met een Zorgbib

WOONZORGCENTRUM Vlashof in de Sparrenhofdreef startte op 21 november met een ‘zorgbib’. Het aanbod van een ‘zorgbib’ is erg ruim met naast ‘klassieke’ boeken ook cd’s, dvd’s, voorleesboeken en aangepaste materialen voor activiteitenbegeleiding voor de bewoners. De zorgbib is een initiatief van het Rode Kruis, ook de gemeente Stekene ondersteunt het project. In het Vlashof werd de 405de  ‘zorgbib’ ingehuldigd, volgende maand start er ook een ‘zorgbib’ in woonzorgcentrum Zoetenaard in Stekene.

De afdeling Stekene van het Rode Kruis is steeds op zoek naar vrijwilligers voor het zorgbibproject. ‘We willen een grote poule aanleggen, we hebben veel mensen nodig om het rooster te kunnen spreiden. Het sociale contact staat centraal. Onze vrijwilligers maken tijdens de boekenronde met plezier tijd voor een praatje met de bewoners. Ze beleven samen een ontspannend moment bij de overhandiging van een boek, met een puzzel, een kleurplaat of een gespreksspel,’ vertelt Claude Durnez, voorzitter van de Rode Kruis afdeling Stekene.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in