16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Wim Mommaers, algemeen directeur gemeente Stekene wil ‘klantentevredenheid’ verbeteren

‘Ik vertrek ‘s morgens met de glimlach naar Stekene en ’s avonds rij ik met de glimlach naar huis in Buggenhout.’ Wim Mommaers (41), sinds juni 2022 algemeen directeur bij de gemeente Stekene heeft het naar zijn zin. Hij speelt een cruciale rol als verbinding tussen de politiek en het personeel. Zijn belangrijkste prioriteit is de versterking van de administratie om de ‘burgertevredenheid’ nog te verhogen. Daarnaast focust Wim Mommaers op de uitbouw van de digitale dienstverlening.

Wim Mommaers behaalde een master in de Politieke Wetenschappen en in de Rechten. ‘Ik was acht jaar staf- en fractiemedewerker bij de kamer van volksvertegenwoordigers, nadien was ik attaché bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Tussen 2014 en 2019 ging ik aan de slag als advocaat, nadien werd ik jurist-diensthoofd bij de intercommunale Haviland.’

Kleine kmo

‘Ik ben ‘vast benoemd op proef’ voor de periode van 1 jaar, nadien word ik geëvalueerd door een extern selectiebureau. Mijn takenpakket is uitgebreid. In de eerste plaats ben ik hoofd van het personeel. Ik stuur medewerkers aan via de teamverantwoordelijken maar uiteindelijk ben ik de eindverantwoordelijke. Ik verwacht veel van de personeelsleden, de dienstverlening moet gegarandeerd zijn.’

Bij de diverse diensten van de gemeente Stekene werken circa 150 personeelsleden, verdeeld over 12 teams waarvan er 6 intern ondersteunend zijn en 6 gericht naar de dienstverlening voor de burgers. ‘Dat is een kleine kmo met een nog zeer overzichtelijk aantal medewerkers. Daarom vind ik persoonlijk contact belangrijk, ik ben zeer aanspreekbaar. Mijn deur staat altijd open, ook voor mijn mensen in de ‘buitendienst’, mensen komen rechtstreeks naar mij.’

Een tweede belangrijke functie is zijn rol als raadgever van de politieke organen, zowel van het college als de gemeenteraad. ‘Bij juridische of bestuurlijke vraagstukken ben ik het eerste aanspreekpunt. Ik zorg ervoor dat de besluitvorming van de politieke organen goed voorbereid, genomen en uitgevoerd wordt. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijke voor de rapportering en de meerjarenplannen naar de toeziende overheid.’

Aantrekkelijke werkgever

‘De gemeente Stekene is een aantrekkelijke werkgever. Uiteraard opereren we binnen de publieke sector, je mag dat niet vergelijken met de voorwaarden binnen de privésector. Een lokale overheid als werkgever beschikt ook over een aantal andere troeven zoals werkzekerheid en nabijheid. Op het vlak van competenties onder de medewerkers zitten we bij de gemeente Stekene zeer goed. Binnenkort worden er nog een aantal sollicitaties afgerond en hebben wij voorlopig geen vacatures meer.’

Opleidingstrajecten

‘We hebben het gevoel dat we de ‘juiste’ mensen kunnen aantrekken. Naar de toekomst toe willen wij nog meer inzetten op opleidingstrajecten om de competenties van de huidige medewerkers te versterken. Ik zou er iets meer structuur in willen brengen zodat we meer op maat van iedere medewerker opleidingen kunnen aanbieden.’

Klachtgericht

‘Globaal gezien ben ik terechtgekomen in een organisatie die prima functioneert, niettemin wil ik een aantal accenten leggen op het vlak van dienstverlening. Klantentevredenheid staat daarin centraal, daar doen we het voor. We spreken overigens niet over ‘klantgericht’ maar ‘klachtgericht’. Dit wil zeggen dat we permanent open staan voor de feedback van de burger om onze processen te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de dienst ‘evenementen’. We zijn nu bezig om de aanvragen rond de toelating van evenementen beter te stroomlijnen. Dat betreft dan de locatie, materiaal dat gebruikt wordt, de vergunningsaanvraag, een eventuele milieuvergunning, de samenwerking met de hulpdiensten, enz.’

Digitale dienstverlening uitbouwen

‘Er komen relatief weinig klachten binnen van burgers, maar in mijn visie hebben we nog marge op het vlak van digitale dienstverlening, daarin moeten we verder investeren. Op termijn willen we naar een nieuw concept voor de website van de gemeente. In dat kader moeten we ook onderzoeken wat we nog meer digitaal kunnen aanbieden als dienstverlening. Ook onze interne digitale processen kunnen verder aangescherpt worden. Ik kijk in ieder geval met veel goesting uit naar de komende jaren, aan uitdagingen geen gebrek.’

Quote: ‘We hebben nog marge op het vlak van digitale dienstverlening.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings