13.4 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Wild Beasty: voor een deftig geklede hond

SAMSUNG CSC

KERSTMIS komt eraan. Nog op zoek naar een gepast cadeau voor je hond? In de Kemelstraat worden trendy hals- en leibanden bij Wild Beasty op maat gemaakt. Zaakvoerster Kitana Deyaert is pas 23 en zoals ze zelf zegt: ‘Niet bang van een uitdaging.’

Net terug van drie maanden in de Verenigde Staten ontvangt Kitana me in haar atelier. ‘Ik maak hier alles zelf, voorlopig enkel voor honden. Halsbanden vind je meestal in leder of nylon maar ik werk met Biothane. Ideaal tegen regen en vuil en zo weer schoongemaakt. Comfortabel materiaal voor uw hond en supermakkelijk in onderhoud voor de baasjes.’

Duurzaam

‘Ik heb een hekel aan zaken die makkelijk kapot gaan. Daarom werk ik enkel met duurzame materialen. Biothane is al goed ingeburgerd in de paardenwereld. Dit materiaal gaat bij wijze van spreken honderd jaar mee. De metalen sluitingen en accessoires zijn allemaal getest en goedgekeurd op mogelijke nikkelafgifte en vormen dus geen gezondheidsrisico voor uw beste vriend.’

Web en kerstmarkt

Het ganse gamma vind je op www.wildbeasty.be. Het merendeel van de verkoop gebeurt online maar Kitana bezoekt ook de specifieke kerstmarkten. ‘Deze winter staan onder andere Brugge, Geraardsbergen en Mechelen op het programma. Eerder dit jaar was ik present op specifieke hondenfestivals, afgelopen zomer bijna wekelijks. Daar werd ook voor het eerst de nieuwe kauwsnack voorgesteld.’

Schoolproject

‘Wild Beasty is de uitloper van een schoolproject’, zegt Kitana. ‘Uiteindelijk is dat in oktober 2021 uitgegroeid tot een éénmansbedrijf. Op dit moment combineer ik het met mijn verdere studies. Ik heb een bachelor in dierenzorg gehaald en daarna een bachelor in business management. Combineer de twee en je hebt een zaak met een link naar dieren. Ondertussen is het originele pakket van de bachelor dierenzorg verder uitgebreid met nieuwe vakken en die heb ik nu ook via afstandsonderwijs opgenomen.’

Cowgirl

Maar voor deze ambitieuze jongedame lijkt België een maatje te klein. ‘Ik studeer nu ook wildlife management, zeg maar wildbeheer. Daar combineer ik de praktische vakken met digital created design en dat is nuttig in mijn bedrijfje. Maar ik ben niet bang van een nieuwe uitdaging. De voorbije drie maanden heb ik gewerkt op een ranch in Montana, een fantastische ervaring. Ik bekijk de mogelijkheden om een visum en een werkvergunning voor langere tijd in de VS te krijgen. Misschien emigreer ik ooit wel, ik kan mijn bedrijf ook daar perfect verder zetten’, zegt Kitana.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in