17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Fietspad IJzerhandstraat: nieuw puzzelstukje voor veiliger verkeer

DONDERDAG 3 november zijn de voorbereidende werken begonnen voor de aanleg van het fietspad in de Ijzehandstraat. Langs de noordzijde was er reeds een gescheiden fietspad tussen Kemzeke en de oude spoorweg. Langs de zuidkant kon je via de Kwakkel richting Puivelde en Sint-Pauwels. Het tracé in de Ijzerhandstraat was de missing link, die komt er nog voor de zomer van 2023.

‘Dit dossier is opgestart bij het begin van de legislatuur in 2019. Maar omdat er enkele onteigeningen dienden te gebeuren en dit een aantal jaren in beslag nam, konden we pas daarna de aanleg effectief plannen. De aanbesteding van de werken gebeurt in november, er zou dan tegen de kerstvakantie een aannemer aangesteld kunnen worden. Met die firma kunnen we dan de exacte startdatum afspreken maar de bedoeling is dat de werken starten in het voorjaar van 2023. We rekenen op een uitvoeringstermijn van ongeveer drie maanden. Dus zou alles voor de zomervakantie klaar moeten zijn’, zegt Kris Van Duyse, schepen van openbare werken.

Gescheiden fietspad

‘Het fietspad zelf komt langs de kant van de weilanden, aan de overzijde van het bos. Dit fietspad wordt van de rijbaan gescheiden door de bestaande gracht. Enkel aan het kruispunt met de Bormte komt het fietspad aan het ene huis naast de rijbaan te liggen. Maar het ganse kruispunt met Bormte, Kwakkel en Dauwstraat wordt ook aangepakt en verhoogd. Op dit nieuwe platform komt dan ook een oversteekplaats voor de fietsers met aangepaste verlichting. Zo sluit het nieuwe fietspad perfect aan op het reeds bestaande in de Kwakkel terwijl het aan de andere kant aansluit op het fietspad in de Stekenestraat. Vooraan in de Kwakkel ontbreekt er vandaag een klein stukje fietspad, maar ook dat wordt nu  aangelegd. Tijdens de werken blijft er in principe verkeer mogelijk in de Ijzerhandstraat, al zijn enkele tijdelijke afsluitingen niet uit te sluiten.’

Lamstraat

Het nieuwe fietspad is ongetwijfeld een enorme stap voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker maar daarmee is het probleem van het vele vrachtverkeer in de Ijzerhandstraat nog niet opgelost. ‘Dat klopt. Hiervoor is een studie lopende om de Lamstraat op termijn te verdubbelen. Op die manier kan het (vracht)verkeer rechtstreeks vanuit de industriezone naar de N403. Er zijn onderhandelingen met het Vlaams Gewest want die zijn betrokken partij bij de aansluiting van de Lamstraat op de N403 ter hoogte van de Action. Daar moet een volledig nieuw kruispunt aangelegd worden. Maar de ganse N403 vanaf Sint-Niklaas tot Stekene, met doorgang in de dorpskernen van  Sint-Pauwels en Kemzeke moet gerenoveerd worden. Daar zal niet op gewacht worden om het kruispunt met de Lamstraat aan te pakken maar dat zal waarschijnlijk niet voor 2025 of 2026 kunnen. Ondertussen is er wel een tonnagebeperking voor het doorgaand verkeer op de ganse N403. Daar wordt regelmatig op gecontroleerd, op termijn kan dat met ANPR camera’s gebeuren.’

Quote: ‘Het nieuwe fietspad zou voor de zomervakantie van 2023 klaar moeten zijn.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings