15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Een vakantieliefde die bleef duren: Christine Steel woont al 34 jaar in Tunesië

STEKENSE Christine Steel woont sinds 1988 in het Tunesische Port El Kantaoui, een toeristische trekpleister niet ver van Sousse, omringd door een prachtig golfterrein en met een jachthaven. Christine is er directrice van een Belgisch confectiebedrijf dat produceert voor het kindermerk GYMP. Via haar familie heeft ze nog steeds een sterke band met Stekene.

“De reden om naar Tunesië te verhuizen was een vakantieliefde die is blijven duren,” vertelt Christine. “Mijn echtgenoot is deurwaarder, op een bepaald moment moesten we een keuze maken om onze toekomst in Tunesië op te bouwen. Omdat mijn man hier veel meer kansen had dan in België om een carrière uit te bouwen, opteerden we om in Tunesië te blijven.”

Werkgelegenheid voor Tunesiërs

Christine geeft leiding aan een Belgisch confectiebedrijf: “Wij doen de volledige productie van kousje tot hoedje en alles wat er tussen zit. Wij produceren met ons eigen bedrijf en verschillende onderaannemers, dat zorgt voor heel wat werk voor Tunesiërs. Wekelijks ontvangen we import vanuit België met stoffen en fournituren, wij zorgen voor afgewerkte producten, voornamelijk voor de Europese markt. Ik draag een grote verantwoordelijkheid maar ben heel gelukkig in mijn job.”

Internationaal sociaal leven

“Het leven is hier heel aangenaam,” vertelt Christine. “Ik ben al enkele jaren lid van de CGEBT (Conseil de Gouvernance Economique Belgo-Tunesien) dat samen met de Belgische ambassade regelmatig vergaderingen en diners organiseert. Zo hebben we een hechte vriendenkring met alle Belgen die hier werkzaam zijn.”

Dochter Sarah is geboren in Sousse en ging tot haar 18 jaar naar de Franse school. “Fransen en Amerikanen hebben het geluk om een eigen school te hebben waar men een officieel nationaal diploma ontvangt. Dankzij deze school en het Franse diploma kon Sarah probleemloos verder studeren in Franstalig België, zij woont reeds 5 jaar in Woluwe. Door deze school konden we een leuk internationaal sociaal leven opbouwen.”

De band met Stekene blijft

Christine had niet veel moeite om zich aan te passen in Tunesië. “Ik werd onmiddellijk aanvaard door de familie van mijn man Moncef, ook omgekeerd is Moncef altijd welkom bij mijn familie. Ik leerde heel vlug de Arabische spreektaal. Hoewel de meeste Tunesiërs Frans spreken vind ik het toch belangrijk om iedereen te kunnen aanspreken in hun eigen taal. Ook Sarah spreekt perfect Nederland, op die manier voelt ze zich helemaal thuis bij mijn familie.”

“Ik heb nog steeds een heel sterke band met Stekene. Mijn ouders liggen er begraven. Mijn zus Fabienne en schoonbroer Willy De Moor wonen er en ik ben zelfs meter van het zoontje van Grietje Cortebeek, waar ik heel blij mee ben. Ik bezoek minstens 1 keer per jaar Stekene waar ik ook een appartement kocht. Zeer zeker, de band met Stekene gaat altijd blijven.”

Quote: “Ik bezoek minstens 1 keer per jaar Stekene, de band met de gemeente gaat altijd blijven.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings