13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

De negen levens van Hotel De Kroon in Kemzeke

EEN hotel in Kemzeke? Ja, zeker! In 1960 startten Frans Van Landeghem en Emilienne De Ridder met Café-Feestzaal De Kroon in de Dorpstraat in Kemzeke. Sommige gasten of familieleden hadden na een gezellige avond geen zin meer om naar huis te rijden, ze konden de nacht doorbrengen in één van de acht kamers die De Kroon rijk was. Maar ook arbeiders aan de slag bij de aanleg van de E17 of vertegenwoordigers boekten er graag een kamer. Eind jaren zeventig kwam er een eind aan het hotel, je kon er nog even terecht in het restaurant maar daarna was het boeken toe. De Kroon werd verhuurd, nog eens verhuurd, verkocht en nog eens doorverkocht…

Anno 2022 lijkt er vanaf de buitenkant niks veranderd. Het logo is weliswaar verdwenen maar voor de rest ziet de voorgevel er nog net hetzelfde uit als toen ik begin jaren ’70 naar mijn eerste fuif ging achteraan in de feestzaal. Enkele weken geleden, op Kemzeke kermis, werd ik getipt dat De Kroon al wat jaren terug een metamorfose had ondergaan.

Meer dan 600m² vloeroppervlakte

De uitstekende reputatie van de Gazet Van Stekene opent deuren en huidige eigenaars Willy Vertongen en zijn vrouw Nicole Geirnaert ontvangen uw dienaar met open armen in hun – ik kan geen ander woord verzinnen – fantastische woning. Wauw! Ik sta perplex: was dit Hotel De Kroon? ‘Wij kochten het gebouw in de huidige staat en indeling, we hadden geen zin om nog zelf veel te verbouwen. Voordien woonde hier een graficus, sinds zes jaar mogen wij ons de eigenaars noemen. We waren meteen weg van de oneindige mogelijkheden van het gebouw met meer dan 600m² (!) vloeroppervlakte, met ook nog eens een ruime onderkeldering. Ik ben een verzamelaar van kunst (boeken) en wielermemorabilia, heb hier ik de ruimte om alles uit te stallen.’

Kemzeke, centraal in Vlaanderen

Willy Vertongen is CEO van Mederi, een organisatie met 30 medewerkers die zelfstandige zorgpraktijken voor thuisverpleging ondersteunt. Ethisch ondernemerschap staat hoog in het vaandel bij Mederi. Daarnaast is Willy ook nog voorzitter van de vzw Thomashuizen, plaatsen waar mensen met een verstandelijke beperking in een mooi huis en veilige omgeving liefdevol verzorgd en gestimuleerd worden. Nicole Geirnaert is actief als verpleegkundige in een zorginstelling voor personen met een mentale beperking. ‘We hebben een boeiend maar druk leven. Het hoofdkantoor van Mederi bevindt zich in Aalst, wij woonden geruime tijd in Eeklo, maar waren steeds veel te lang onderweg, Eeklo is toch een beetje een ‘uithoek’. We gingen op zoek naar een woning en een locatie die meer centraal ligt in Vlaanderen en uiteindelijk kwamen we hier in Kemzeke terecht. Door de uitstraling van het interieur – hoge plafonds, strakke witte muren, moderne afwerking – waren we op slag gecharmeerd. Hoge ramen in de woonkamer, op het zuiden georiënteerd en met zicht op de tuin, zorgen voor een overvloedige lichtinval.’

Drie generaties

Willy en Nicole zijn niet de enige bewoners van het ‘iconische’ gebouw in het centrum van Kemzeke. “Wij wonen hier met drie generaties. Onze zoon palmt de bovenverdieping in, de vader van Nicole maakt ook deel uit van de familie. We hebben het ontzettend naar onze zin, Kemzeke is een fijn dorp om te wonen. Door zijn centrale ligging – niet ver van Antwerpen, Gent en Brussel – is onze reistijd fors gekrompen. Dat komt de life-work balance alleen maar ten goede. Met restaurant Reintje pal naast de deur komen we ook op culinair vlak niks tekort.’

Quote: ‘Wij wonen hier met drie generaties’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings