18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Succesvolle aanplant van nieuw bos in IJzerhandstraat in Stekene

Deze morgen werd een gloednieuw bos aangeplant in Stekene met hulp van buurtbewoners en vrijwilligers. Het initiatief kwam van de Oost-Vlaamse Bosgroepen die met het project ‘BOOST’ een flinke duw wil geven aan de bosuitbreiding in onze provincie.

FOTO: bever

Het Elscobos, genoemd naar de eigenaar van het perceel, wordt een bijenvriendelijk bedrijfsbos van 1 hectare met veel bloeiende soorten zoals zoete kers, linde en spork. Meer dan 2.000 bomen en struiken kregen een plekje en zullen op een duurzame manier beheerd worden zodat de jonge aanplant kan uitgroeien tot een klimaatrobuust bos.

FOTO: bever
FOTO: bever
FOTO: bever

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in