15.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Woonzorgcentrum Vlashof in Stekene start met zorgbib

Deze morgen startte woonzorgcentrum Vlashof in de Sparrenhofdreef met een ‘zorgbib’, een project van het Rode Kruis en met ondersteuning vanuit de gemeente Stekene. De ‘zorgbib’ biedt niet alleen boeken maar ook cd’s en dvd’s en aangepaste materialen voor activiteitenbegeleiding. De collectie wordt regelmatig gewisseld zodat bewoners van een up-to-date aanbod kunnen genieten.

Claude Durnez, voorzitter van de Rode Kruis afdeling Stekene: ‘Over heel Vlaanderen zijn er meer dan 400 Zorgbibuitleenpunten. Volgende maand openen we ook een ‘Zorgbib’ in WZC De Zoetenaard in Stekene. Wij zijn steeds op zoek naar vrijwilligers, de focus ligt daarbij op sociaal contact. Onze vrijwilligers maken tijdens de boekenronde met plezier tijd voor een praatje met bewoners. Ze beleven samen een ontspannend moment met een boek, een puzzel of een gezelschapsspel.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in