11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Hebt u teveel aan noten? Drop ze dan bij Raakzaam in de Verkenstraat

De organisatie Raakzaam, met een vestiging in de Stekense Verkenstraat, biedt een antwoord aan mensen met een zorg- en ondersteuningsnood. Raakzaam neemt deel aan het project ‘Notenkrakken van Cera vennoten’. Met de noten die u inlevert wordt nadien notenolie geperst.

‘Raakzaam in de Verkenstraat is een notendroppunt, een plaats waar mensen hun (teveel aan) noten kunnen droppen/inleveren. Mensen die dat doen krijgen alvast een klein flesje notenolie ter bedanking,’ vertelt Lotte Rosseau, projectmedewerker bij Raakzaam.

‘De ingeleverde noten worden enkele maanden gedroogd, daarna gekraakt en gepeld door cliënten van zorgateliers. Vervolgens worden ze terug verzameld om er notenolie van te maken. Na dit gehele proces kan een organisatie er weer voor kiezen om deze notenolie-flessen al dan niet te verkopen. Op die manier is de cirkel rond.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in