14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Reintje Vos presenteert: “Reinaert en het Lammeke Gods”

REINAERTJAAR Stekene 2022 loopt stilaan naar het eind. Volkskunstgroep Reintje Vos brengt het laatste weekend van november vier keer het poppenspel “Reinaert en het Lammeke Gods”. Meteen het laatste evenement in het kader van dit Reinaertjaar. Naast zes stemmen, zes poppenspelers en een live orkest, alles samen goed voor 30 mensen zijn negen poppen de echte hoofdrolspelers.

Ondeugende Reinaert

Gert Laekeman en Johan Van Lierde hebben het druk met de voorbereidingen. “Eigenlijk was dit het project voor onze vijftigste verjaardag in 2020. Iedere vijf jaar houden we een poppenspel maar door corona moesten we zowel in 2020 als in 2021 uitstellen. Nu kan het wel”, zegt Johan. “Dit poppenspel richt zich vooral op volwassenen. Kinderen vanaf pakweg het derde leerjaar kunnen het ook wel smaken al zullen wel wat nuances aan hen voorbijgaan. Het moet een visueel spektakel worden, de poppen moeten daarvoor voldoende dynamiek hebben. De poppenspeler en de stem erachter zijn twee verschillende mensen. Die moeten perfect op elkaar ingespeeld zijn en kunnen ingrijpen, zeg maar improviseren, als er onverwacht toch iets zou mislopen. Het stuk speelt zich af in de paleiskamer van koning Nobel waar we de vier seizoenen tot leven zullen brengen. Het poppenspel heeft een onverwacht slot en het enige wat ik nog kwijt wil is dat Reinaert zijn eigen ondeugende persoon zal blijven.”

Praktisch

De vier voorstellingen vinden plaats in ’t Vossenhol, Sint-Jansteenstraat 12 voor telkens maximaal 100 personen.

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november telkens om 20 uur.

Zaterdag 26 november is er een middagvoorstelling om 14.30 uur.

Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar betalen 6 euro.

Tickets zijn vooraf verkrijgbaar bij Drankenhandel Van Remoortel of via poppenspel@reintjevos.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in