18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

“Sun Is Shining” of de passie voor de zorg in knappe beelden

HARTVERWARMEND. Een betere omschrijving is er niet voor de unieke foto’s die Ester Verdurmen en Veerle De Schepper gemaakt en bewerkt hebben. De tentoonstelling is nog tot 31 december te bewonderen in de gangen van De Sportstek. Toegang is gratis.

Ester en Veerle werken allebei in dagopvang Noah in de Sint-Niklase Kalkstraat. Tijdens het gesprek op het zonnige terras van De Meet valt het op dat ze altijd over “onze mensen” spreken. “Het liedje Sun is shining was bekend en tijdens de corona waren de mensen in de zorg en het zorgpersoneel vaak in beeld geweest maar het was écht tijd om die nu ook eens op een positieve manier te portretteren. Veerle heeft alle foto’s genomen en samen hebben we ze bewerkt. Een jaar lang hebben we eraan gewerkt, buiten de werkuren wel te verstaan.”

Iedereen telt mee

“Met dit project wilden we ook duidelijk maken dat iedereen meetelt in de maatschappij. Onze mensen zijn oud, sommigen kampen met dementie, met een handicap en die worden al te vaak vergeten of erger nog: meteen afgeschreven. Tijd om een keertje een positieve focus te leggen op wat onze mensen wél nog kunnen en Sun is Shining is de perfecte soundtrack. De titel van ons project was geboren.”

Passie

“De tentoonstelling was eerder al te bezichtigen in het Waasland Shopping Center en nu zijn we het Stekense gemeentebestuur heel dankbaar voor de ruimte die we hier krijgen. Iedereen op de beelden is al komen kijken en de meesten zijn enorm fier en blij over het resultaat. Ik hoor er ook bij, was de reactie van een jongen met een beperking. Een pakkender compliment konden ze ons niet geven. Werken in de zorg, werken met mensen, vaak met de zwaksten uit de maatschappij. Het is een roeping, een passie die je niet met woorden kan vertellen. Dan hebben we het maar met foto’s gedaan en die in een film gegoten”, besluiten Ester en Veerle.

Bezoek de tentoonstelling in De Sportstek en kijk zeker ook naar de film:

Marc Van Hoeyland

Ester Verdurmen en Veerle De Schepper

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in