13.9 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

“Sun Is Shining” of de passie voor de zorg in knappe beelden

HARTVERWARMEND. Een betere omschrijving is er niet voor de unieke foto’s die Ester Verdurmen en Veerle De Schepper gemaakt en bewerkt hebben. De tentoonstelling is nog tot 31 december te bewonderen in de gangen van De Sportstek. Toegang is gratis.

Ester en Veerle werken allebei in dagopvang Noah in de Sint-Niklase Kalkstraat. Tijdens het gesprek op het zonnige terras van De Meet valt het op dat ze altijd over “onze mensen” spreken. “Het liedje Sun is shining was bekend en tijdens de corona waren de mensen in de zorg en het zorgpersoneel vaak in beeld geweest maar het was écht tijd om die nu ook eens op een positieve manier te portretteren. Veerle heeft alle foto’s genomen en samen hebben we ze bewerkt. Een jaar lang hebben we eraan gewerkt, buiten de werkuren wel te verstaan.”

Iedereen telt mee

“Met dit project wilden we ook duidelijk maken dat iedereen meetelt in de maatschappij. Onze mensen zijn oud, sommigen kampen met dementie, met een handicap en die worden al te vaak vergeten of erger nog: meteen afgeschreven. Tijd om een keertje een positieve focus te leggen op wat onze mensen wél nog kunnen en Sun is Shining is de perfecte soundtrack. De titel van ons project was geboren.”

Passie

“De tentoonstelling was eerder al te bezichtigen in het Waasland Shopping Center en nu zijn we het Stekense gemeentebestuur heel dankbaar voor de ruimte die we hier krijgen. Iedereen op de beelden is al komen kijken en de meesten zijn enorm fier en blij over het resultaat. Ik hoor er ook bij, was de reactie van een jongen met een beperking. Een pakkender compliment konden ze ons niet geven. Werken in de zorg, werken met mensen, vaak met de zwaksten uit de maatschappij. Het is een roeping, een passie die je niet met woorden kan vertellen. Dan hebben we het maar met foto’s gedaan en die in een film gegoten”, besluiten Ester en Veerle.

Bezoek de tentoonstelling in De Sportstek en kijk zeker ook naar de film:

Marc Van Hoeyland

Ester Verdurmen en Veerle De Schepper

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings