13.9 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

WTC Blijf Jong, een springlevende vijfiger

De Stekense wielerclub Blijf Jong is exact 50 jaar jong. Gedurende de maand juni was er de tentoonstelling in de kerk van Klein-Sinaai. Ruim 250 bezoekers keken zich in de middenbeuk de ogen uit. Vooral dankzij de fotoboeken van de helaas overleden Jos Buytaert. Voorzitter Gerrit Van Severen had voor ons gesprek een passende polo met fietsen aangetrokken. Samen met secretaris Rony Dragon blikt hij niet enkel terug maar kijkt hij vooral naar de toekomst.

‘Onze vijftigste verjaardag is een mijlpaal in de clubgeschiedenis die we niet ongemerkt konden laten voorbijgaan, maar het is zeker geen eindpunt. De club met als clublokaal de Manège in de Bergstraat is levendiger dan ooit. Iedere vijf jaar passen we onze kledij aan in functie van de nieuwe of bestaande sponsors, dat gaat altijd gepaard met een receptie maar nu mocht het iets meer zijn. Naast de actieve leden hadden we ook de oud-leden en het gemeentebestuur uitgenodigd.’

Vijf pogingen

‘Op dit ogenblik hebben we 107 fietsende leden. Dames of heren die willen aansluiten kunnen een vijftal keer zonder enige verplichting meefietsen. Dan vragen we wel om zich aan te sluiten. Voor amper 40 euro per jaar ben je lid, vanaf de tweede persoon uit hetzelfde gezin vragen we 30 euro. Voorwaarde is wel dat je je laat verzekeren bij de Vlaamse Wielrijdersbond.’

Drie groepen – eigenlijk vier

‘Om iedereen de kans te geven om op een geschikt niveau te fietsen hebben we drie groepen, eigenlijk vier. De A-groep is de snelste en dat zijn meestal ongeveer een tiental deelnemers. Dan is er de B-groep die op zich nog eens onderverdeeld is in B en B2. In deze groepen, vooral dan in B2, hebben we het meeste dames. Dan is de C-groep, ook met afzakkers uit de B-groep. De samenstelling van B en B2 wisselt vaak. Wie zaterdag al gefietst heeft of wie een zwaar nachtje achter de rug heeft durft al een keer een trapje zakken. Alle groepen vertrekken op zondagmorgen, om het een beetje overzichtelijk te houden om 8.30uur voor A en B, 8.45 uur voor B2 en 9.00 uur voor de C’s.’

Iedereen bij naam

‘Er zijn grotere wielerclubs in de regio. We hebben met allen goede contacten maar we hebben zeker niet de ambitie om veel groter te worden. Ik vind het belangrijk dat ik iedereen bij naam ken en kan aanspreken’, zegt Gerrit. ‘Wij zijn altijd een familieclub geweest en willen dat ook blijven. We hebben leden van 29 tot 82 jaar. William De Backer is de ouderdomsdeken, de leider van de C-fietsers, maar hij is iedere week paraat.’

Champagne

‘Elk jaar organiseren we een fietsweekend, in België of in het buitenland. We dromen er stilletjes van om binnenkort naar de Champagnestreek te gaan. Zo’n weekend is meer dan lang op een fiets zitten, de familieleden die meegaan zonder te fietsen moeten er ook iets aan hebben. Die mensen laten we niet op hun honger zitten, er zijn altijd wel uitstappen en avondactiviteiten gepland.’

Geëngageerde helpers

‘De gemiddelde leeftijd van de bestuursleden is ongeveer 50 jaar, zo oud als de club dus’, lacht Rony. ‘Het dagelijks bestuur bestaat uit 8 personen maar voor onze activiteiten kunnen we altijd rekenen op heel wat geëngageerde helpers. Ons grootste evenement is het Avanti-weekend, dan heb je al snel zo’n 30 helpers op de baan nodig om wegwijzers uit te zetten en voor de bevoorrading te zorgen. Webmaster Matthias Vercruyssen zorgt dan altijd voor een takenlijstje waarop iedereen zich kan aanmelden en dat raakt telkens heel vlot gevuld.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings