20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Minder energieverbruik door intelligente koppelingen

Ondernemers uit alle sectoren worden geconfronteerd met gigantische uitdagingen op het vlak van energie, klimaat en duurzaamheid. Zwembadbouwer Leisure Pools, met heel wat klanten in Stekene, is marktleider op het gebied van de uiterst duurzame monoblok zwembadtechnologie. Gazet Van Stekene sprak met Michaël Cop, sales director bij Leisure Pools, over de manier waarop zijn onderneming klanten adviseert rond energiebesparing.

‘We zitten in een periode waarin energie steeds duurder wordt, daar kunnen we niet omheen. Specifiek in onze sector komt het er op aan om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken, niet alleen voor zwembaden maar ook voor wasmachines of droogkasten.’

Opgewekte zonne-energie gaat te vaak verloren

‘Wist je dat slechts 37% van de opgewekte zonne-energie in huis, door middel van zonnepanelen, effectief gebruikt wordt en dat de overblijvende energie verloren gaat? Dit komt doordat we overdag vaak buitenshuis werken, waardoor we vervolgens een relatief laag verbruik hebben. Nochtans, wordt er op deze momenten wel de meeste stroom opgewekt door zonnepanelen.’

Leisure Pools zag dit gegeven als een opportuniteit en bouwde zwembaden  op een nieuwe en energiebesparende manier. ‘Daarvoor ontwikkelden wij het ‘zero-energy’ programma met twee opties: een eco-modus en een zero-modus. Een geïntegreerd online systeem stuurt de energie slim bij en is in staat te communiceren met de technieken in de woning waaronder een warmtepomp en zonnepanelen.’

Dankzij PLC-sturingen communiceren de zwembadtoestellen met de slimme meter. ‘Het overschot aan energie gebruiken we om zwembadwater op te warmen en zo fungeert een zwembad als een thermische batterij. Op die manier kan de gewenste temperatuur van een zwembad worden ingesteld al naargelang de behoeften. Ik ben ervan overtuigd dat we het energieverbruik enkel kunnen beperken door het energiebeheer te optimaliseren,’ besluit Michaël Cop.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings