15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Juwelenfeest: handmade happiness in de Sperrestraat

Op één van mijn fietstochten doorheen Stekene passeerde ik in de Sperrestraat, het reclamepaneel ‘Juwelenfeest’ trok mijn aandacht. Ik ontdekte dat goedlachse Femke De Puysselaer (36) het creatieve brein is achter ‘Juwelenfeest’.

‘Van opleiding ben ik ergotherapeut. Ik heb mij altijd al creatief willen uitleven, kreeg steeds meer positieve reacties en de vraag om er iets meer mee te doen. Ik volgde een aantal opleidingen en startte met Juwelenfeest. Mijn collectie is niet onder één noemer te vangen. Ik bied zowel handgemaakte juwelen, fantasiejuwelen, asjuwelen als juwelen met vingerafdruk aan. Elk juweel – vooral oorhangers, kettingen, ringen – is origineel en gepersonaliseerd. Ik maak juwelen uit zilverklei, hout en gelaserde acrylaat, het gaat steeds om een zeer beperkte serie. Je moet er dus geen schrik voor hebben dat iemand anders met een gelijkaardig juweel pronkt, dat is gewoonweg onmogelijk. Alles van Juwelenfeest is uniek.’

Workshops voor beginners en gevorderden

Femke deelt graag haar kennis en ervaring. ‘Ik organiseer workshops rond zilverklei. Deelnemers krijgen 10 gram zilverklei, ik adviseer ze over het ontwerp, op het einde worden de juwelen afgebakken in de oven bij 900°, de juwelen mogen dezelfde avond mee naar huis. Workshops zijn er zowel voor ‘beginners’ als voor ‘gevorderden’ die aan de slag gaan met ringen, dat is technisch toch iets moeilijker.’ Voorts verzorgt Femke ook workshops rond houten juwelen, meestal draait het daarbij rond het beschilderen van de juwelen. ‘Daarnaast geef ik eveneens workshops Terrazzo schalen, een soort gips dat je kan kleuren. Ik leg de grondbeginselen van de techniek uit en nadien kunnen de deelnemers een eigen schaal maken en decoreren.’

Femke werkt graag met kinderen. ‘Op bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes kom ik langs om samen armbanden uit strijkkralen of oorbellenen uit glascabochons te maken, een activiteit waarmee de kinderen ongeveer 2 uur zoet zijn.’

Corona betekende voor Femke een kleine dip, de voorbij maanden zitten de verkoop en de workshops weer in de lift. ‘Creatief bezig zijn en mensen blij maken met mijn handgemaakte juwelen, daar doe ik het voor.’

Quote: ‘Elk juweel is origineel gepersonaliseerd. Je moet er dus geen schrik voor hebben dat iemand anders met een gelijkaardig juweel pronkt.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings