15.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Vrijwilliger in de kijker: René Suy 38 jaar gewaardeerd medewerker bij TTC Stekene

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, zonder hen overleven verenigingen niet. Na 38 jaar zwaait Tafeltennisclub (TTC) Stekene René Suy (76) uit, met zijn inzet en enthousiasme was de Kemzekenaar van onschatbare waarde.

‘Aan René kon je niets misvragen, alles was goed voor hem, vooral op technisch vlak heeft hij ons enorm geholpen,’ vertelt Manu De Puysselaer, penningmeester van TTC Stekene. ‘René kwam in de club toen zijn zoon Peter zich als jeugdspeler aansloot bij ons. In de beginperiode was René vaak chauffeur om kinderen naar een wedstrijd te brengen. Maar al snel maakte hij deel uit van het bestuur en nam veel klussen op zich.’

TTC Stekene beschikt over een eigen lokaal aan de Sportstek en er moet altijd wel iets worden hersteld of bijgemaakt. ‘Een deur die hapert, een slot dat moet vervangen worden, een verstopt toilet of douche. Maar René maaide ook het gras, bestelde drank en vuilniszakken, teveel om op te noemen. Bovendien was hij jarenlang op donderdagavond de ‘barman’ tijdens de vrije training. Levensgenieter René was populair, graag gezien. Hij was het liefst ‘onder de mensen’, een praatje maken, lachen, een beetje zwanzen.’

Niets weggooien!

Manu haalt een leuke anekdote aan die René helemaal typeert. ‘Enkele medewerkers waren bezig met onze jaarlijkse ‘grote kuis’. IJverig als ze waren hadden ze een aanhangwagen volgestouwd met ‘onbruikbare’ spullen. René liep er toevallig langs en zag met lede ogen wat er allemaal werd weggegooid: ‘Dit moest blijven en dat moest blijven, en van die planken kan ik nog wel een tafel maken.’ Op het einde van het verhaal recupereerde René de helft van de ‘afgedankte’ spullen, trouw aan zijn motto ‘alles kan je gebruiken’.

Leve de muziek

‘Denk nu niet dat René zich gaat vervelen,’ vertelt zijn vrouw Carla. ‘Muziek is onze passie, daar leven we ons helemaal in uit. Gisteren nog is hij met een groep muzikanten gaan spelen in het woonzorgcentrum van Kloosterzande, ook in de Blauwe Hoeve in Hulst zorgen ze regelmatig voor muzikaal vertier voor de bewoners.’ Carla en René hebben hun eigen bandje ‘De Troubadoerkes’. ‘Wij treden tweewekelijks op voor demente bewoners in WZC De Zoetenaard in Stekene. Ik zing en met zijn gitaar zorgt René voor de muzikale begeleiding. Voorts begeleidt René nog een dameskoor en is hij actief in zijn eigen orkest ‘Two for ever’. Neen, ik maak me er geen zorgen over, René zal niet achter de gladiolen blijven zitten,’ lacht Carla.

Quote: ‘Levensgenieter René was populair, graag gezien. Hij was het liefst ‘onder de mensen’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in