5.8 C
Stekene
zaterdag 20 april 2024

Vrijwilliger in de kijker: René Suy 38 jaar gewaardeerd medewerker bij TTC Stekene

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar, zonder hen overleven verenigingen niet. Na 38 jaar zwaait Tafeltennisclub (TTC) Stekene René Suy (76) uit, met zijn inzet en enthousiasme was de Kemzekenaar van onschatbare waarde.

‘Aan René kon je niets misvragen, alles was goed voor hem, vooral op technisch vlak heeft hij ons enorm geholpen,’ vertelt Manu De Puysselaer, penningmeester van TTC Stekene. ‘René kwam in de club toen zijn zoon Peter zich als jeugdspeler aansloot bij ons. In de beginperiode was René vaak chauffeur om kinderen naar een wedstrijd te brengen. Maar al snel maakte hij deel uit van het bestuur en nam veel klussen op zich.’

TTC Stekene beschikt over een eigen lokaal aan de Sportstek en er moet altijd wel iets worden hersteld of bijgemaakt. ‘Een deur die hapert, een slot dat moet vervangen worden, een verstopt toilet of douche. Maar René maaide ook het gras, bestelde drank en vuilniszakken, teveel om op te noemen. Bovendien was hij jarenlang op donderdagavond de ‘barman’ tijdens de vrije training. Levensgenieter René was populair, graag gezien. Hij was het liefst ‘onder de mensen’, een praatje maken, lachen, een beetje zwanzen.’

Niets weggooien!

Manu haalt een leuke anekdote aan die René helemaal typeert. ‘Enkele medewerkers waren bezig met onze jaarlijkse ‘grote kuis’. IJverig als ze waren hadden ze een aanhangwagen volgestouwd met ‘onbruikbare’ spullen. René liep er toevallig langs en zag met lede ogen wat er allemaal werd weggegooid: ‘Dit moest blijven en dat moest blijven, en van die planken kan ik nog wel een tafel maken.’ Op het einde van het verhaal recupereerde René de helft van de ‘afgedankte’ spullen, trouw aan zijn motto ‘alles kan je gebruiken’.

Leve de muziek

‘Denk nu niet dat René zich gaat vervelen,’ vertelt zijn vrouw Carla. ‘Muziek is onze passie, daar leven we ons helemaal in uit. Gisteren nog is hij met een groep muzikanten gaan spelen in het woonzorgcentrum van Kloosterzande, ook in de Blauwe Hoeve in Hulst zorgen ze regelmatig voor muzikaal vertier voor de bewoners.’ Carla en René hebben hun eigen bandje ‘De Troubadoerkes’. ‘Wij treden tweewekelijks op voor demente bewoners in WZC De Zoetenaard in Stekene. Ik zing en met zijn gitaar zorgt René voor de muzikale begeleiding. Voorts begeleidt René nog een dameskoor en is hij actief in zijn eigen orkest ‘Two for ever’. Neen, ik maak me er geen zorgen over, René zal niet achter de gladiolen blijven zitten,’ lacht Carla.

Quote: ‘Levensgenieter René was populair, graag gezien. Hij was het liefst ‘onder de mensen’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings