16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Sprankelwoud, een plek waar kinderen zich kunnen ontplooien

IN de Voorthoek ligt een paradijsje, ook wel het ‘Sprankelwoud’ genoemd. Een plek vol magie, dieren en elfenhuisjes waar eekhoorns van boom naar boom springen. Waar kinderen en jongeren tot 18 jaar, al dan niet met een autismeproblematiek, de mogelijkheid hebben om zich te ontplooien en in hun kracht te leren staan. Bezielster Gwen Hugens gaat er aan de slag met een combinatie van kinderyoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, assertiviteitstrainingen en aandacht voor de groeimindset.

“De mensen uit de buurt kennen dit hier beter als ’t Geitenhof, ik kwam er vroeger als kind langs bij mijn tante Marie-Louise. Zij stond volledig in verbinding met de natuur en haar dieren, mijn tante maakte nog heerlijke geitenkaas op ambachtelijke wijze. We voelen ons in de zevende hemel nu we hier als gezin wonen en onze dromen kunnen waarmaken.”

Zelfvertrouwen via omgang met dieren

Gwen (43), mama van vier kinderen, is logopediste en autismecoach, werkte lang in het Buitengewoon Onderwijs en momenteel is ze ook actief als ondersteuner bij gedragsproblematieken in een aantal scholen. “Op woensdagen geef ik vooral kinderyoga, in groepjes van maximaal 6 kinderen. Op een speelse manier leren ze terug lichaamsbesef krijgen met onder meer ademhalingstechnieken, spelletjes en verschillende yogatechnieken telkens in een verhaal gegoten. Ik probeer ze technieken mee te geven die ze op moeilijke momenten kunnen gebruiken.”

Tijdens de vakanties organiseert Gwen ‘kampjes’ voor lagere schoolkinderen. “Ik stop er van alles in: hoe werkt ons brein, hoe kom je tot leren, ik laat filmpjes zien hoe kinderen leren stappen en wat ons brein daarmee te maken heeft. Via de groeimindset probeer ik kinderen bewust te maken hoe ze in het leven staan, maar alles steeds op een makkelijke manier. De kampjes zijn ook een ontdekkingstocht waarbij de dieren in Sprankelwoud – paarden, ezels, kakelende kippetjes, cavia’s, varkentjes, geitjes, konijnen – een belangrijke rol spelen. De omgang met dieren zorgt voor een positieve energie, kinderen gaan weer in zichzelf geloven, hun zelfvertrouwen groeit zienderogen.”

Organische groei

Sprankelwoud biedt kinderen een ontdekkingstocht aan waarbij onze dieren een belangrijke rol spelen.”

Sprankelwoud heeft veel weg van een open huis, Gwen deelt graag. “Ik ben nu één jaar bezig en het begint aardig te lopen, steeds meer kinderen en hun ouders vinden de weg naar ons. Ik beschik over een website – www.sprankelwoud.be – maar maak verder geen reclame, ik geloof meer in organische groei. Wat je uitstraalt, daar draait het om. Kinderen terug in verbinding stellen met zichzelf, met de natuur en het hier en nu, dat is waar Sprankelwoud voor staat.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings