19.7 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Feest op Camping Voorhout

IN 2022 viert Camping Voorhout aan de Maatweg twee mijlpalen: het domein aan het Stropersbos in Kemzeke is 100 jaar in handen van familie De Paepe en daarnaast wordt het 700-jarig bestaan van Kasteel Voorhout in de bloemetjes gezet. Reden genoeg voor een interview met Alain De Paepe (63), eigenaar en duivel-doet-al van Camping Voorhout, de oudste camping van Stekene.

“Mijn vader en moeder Jean De Paepe en Adrienne Tollenaere startten in 1963  met de camping. Van hun vier zonen ben ik uiteindelijk als enige in het verhaal gestapt. Mijn ouders haalden de inspiratie en ideeën in Cadzand waar één van de eerste campings stond. Het begin was zeer bescheiden met twee wc’s en een wasplaats, we ontvingen gasten met hun tenten, later deden de trekcaravans hun intrede. We waren de eerste camping in Stekene, nu blijven er nog drie over.”

Bezoekers uit alle regio’s

Camping Voorhout omvat een bosrijk domein van 7 hectare. “We bieden een 150-tal ‘vaste’ plaatsen aan en nog eens 25 plaatsen voor toeristen, kortkampeerders en voor wie op doorreis is. Vaste gasten hebben een jaarcontract. De bezettingsgraad is hoog, onze bezoekers komen uit diverse streken: Antwerpen, Brussel, Nijvel en zelfs inwoners uit de kuststreek. Daarnaast bieden wij ook een vast verblijf aan voor medewerkers van bedrijven die langdurige projecten uitvoeren, onder meer bij Sidmar of aan de Oosterweelwerken. Sinds kort hebben we op de parking vooraan de camping ook enkele elektrische oplaadpunten waar iedereen gebruik van kan maken.”

Kinderboerderij

“We zijn gelegen aan de E34 een perfecte uitvalsbasis naar alle richtingen. We zijn heel het jaar open, er is altijd wat te doen, We beschikken over een heel grote kantine met een terras waar we heerlijke snacks en gerechten serveren, we organiseren onder meer bingo’s, paasfeest , kinderspelen , lampionnentocht en er is een voetbal- en basketterrein. Iedereen komt aan zijn trekken. Bovendien ligt onze camping midden in een streek met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Enkele maanden geleden openden we een kinderboerderij met geitjes, alpaca’s , ezels, wallaby’s, pony’s, konijnen en pauwen. Het is een schot in de roos, we kregen al heel wat aandacht.”

Van harte welkom op 25 juni

Op een camping is er altijd werk, weet Alain De Paepe. “Samen met mijn echtgenote Brenda, drie vaste medewerkers en een aantal flexwerkers zijn we steeds in touw. We zorgen er dan ook voor dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen met alle hedendaagse comfort. We zouden het wel fijn vinden mochten meer Stekenaars de weg vinden naar onze kantine. Je kan hier altijd een pintje of een koffie komen drinken of zelfs eten. Op 25 juni organiseren we een groot feest met optredens van de Golden Years Band, Bandit en Mieke met gratis pannenkoeken en versnaperingen voor iedereen. We sluiten de avond af met allerlei lekkernijen op de barbecue, iedereen is van harte welkom.”

Alain De Paepe is nog lang niet van plan om te stoppen. “De camping is mijn lust en mijn leven, ik doe niets liever dan nieuwe initiatieven ontwikkelen. Mijn dochter Lynn heeft interesse om er mee verder te gaan, het lied van Camping Voorhout is nog lang niet uitgezongen.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in