15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Feest op Camping Voorhout

IN 2022 viert Camping Voorhout aan de Maatweg twee mijlpalen: het domein aan het Stropersbos in Kemzeke is 100 jaar in handen van familie De Paepe en daarnaast wordt het 700-jarig bestaan van Kasteel Voorhout in de bloemetjes gezet. Reden genoeg voor een interview met Alain De Paepe (63), eigenaar en duivel-doet-al van Camping Voorhout, de oudste camping van Stekene.

“Mijn vader en moeder Jean De Paepe en Adrienne Tollenaere startten in 1963  met de camping. Van hun vier zonen ben ik uiteindelijk als enige in het verhaal gestapt. Mijn ouders haalden de inspiratie en ideeën in Cadzand waar één van de eerste campings stond. Het begin was zeer bescheiden met twee wc’s en een wasplaats, we ontvingen gasten met hun tenten, later deden de trekcaravans hun intrede. We waren de eerste camping in Stekene, nu blijven er nog drie over.”

Bezoekers uit alle regio’s

Camping Voorhout omvat een bosrijk domein van 7 hectare. “We bieden een 150-tal ‘vaste’ plaatsen aan en nog eens 25 plaatsen voor toeristen, kortkampeerders en voor wie op doorreis is. Vaste gasten hebben een jaarcontract. De bezettingsgraad is hoog, onze bezoekers komen uit diverse streken: Antwerpen, Brussel, Nijvel en zelfs inwoners uit de kuststreek. Daarnaast bieden wij ook een vast verblijf aan voor medewerkers van bedrijven die langdurige projecten uitvoeren, onder meer bij Sidmar of aan de Oosterweelwerken. Sinds kort hebben we op de parking vooraan de camping ook enkele elektrische oplaadpunten waar iedereen gebruik van kan maken.”

Kinderboerderij

“We zijn gelegen aan de E34 een perfecte uitvalsbasis naar alle richtingen. We zijn heel het jaar open, er is altijd wat te doen, We beschikken over een heel grote kantine met een terras waar we heerlijke snacks en gerechten serveren, we organiseren onder meer bingo’s, paasfeest , kinderspelen , lampionnentocht en er is een voetbal- en basketterrein. Iedereen komt aan zijn trekken. Bovendien ligt onze camping midden in een streek met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Enkele maanden geleden openden we een kinderboerderij met geitjes, alpaca’s , ezels, wallaby’s, pony’s, konijnen en pauwen. Het is een schot in de roos, we kregen al heel wat aandacht.”

Van harte welkom op 25 juni

Op een camping is er altijd werk, weet Alain De Paepe. “Samen met mijn echtgenote Brenda, drie vaste medewerkers en een aantal flexwerkers zijn we steeds in touw. We zorgen er dan ook voor dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen met alle hedendaagse comfort. We zouden het wel fijn vinden mochten meer Stekenaars de weg vinden naar onze kantine. Je kan hier altijd een pintje of een koffie komen drinken of zelfs eten. Op 25 juni organiseren we een groot feest met optredens van de Golden Years Band, Bandit en Mieke met gratis pannenkoeken en versnaperingen voor iedereen. We sluiten de avond af met allerlei lekkernijen op de barbecue, iedereen is van harte welkom.”

Alain De Paepe is nog lang niet van plan om te stoppen. “De camping is mijn lust en mijn leven, ik doe niets liever dan nieuwe initiatieven ontwikkelen. Mijn dochter Lynn heeft interesse om er mee verder te gaan, het lied van Camping Voorhout is nog lang niet uitgezongen.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings