17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Begeleiding in een veilige omgeving

GWENDY Servaas uit het Mulderserf in Stekene is opgeleid als sociaal verpleegkundige, daarnaast volgde ze nog diverse opleidingen in onder meer coaching en counseling, communicatie en psychologie. Mensen op een veilige manier begeleiden zit haar in de vingers, een authentieke aanpak en jarenlange ervaring wekken vertrouwen.

“Mijn missie is dat mensen zichzelf goed leren kennen en aanvoelen wat ze écht willen. Ik startte een gesprekspraktijk, aanvankelijk als loopbaanbegeleider. Binnen loopbaanbegeleiding wordt er vaak advies gegeven ‘je zou beter dat of dat kunnen doen’, maar daar spreek ik me in eerste instantie niet over uit.”

“Zo had ik had iemand op gesprek die een ambachtelijke schrijnwerkerij wou starten, naar een idee dat hij had opgepikt in Noorwegen. Realistisch was dit niet en na een begeleidingsgesprek, waarin hij dit zelf kon ontdekken, sprak hij de wens uit om taxichauffeur te worden. We hebben samen gekeken wat hiervoor nodig was. En raadt eens: de man is nadien ook echt taxichauffeur geworden. Daar word ik zelf gelukkig van.”

Motiverende gespreksvoering

“Ik start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, vind het cruciaal dat er een klik/verbinding is, om de wederzijdse verwachtingen te kunnen afstemmen. Een belangrijk aspect voor mij in begeleiding is ‘motiverende gespreksvoering’, een wetenschappelijk onderbouwde gespreksstijl, waarbij ik mensen laat doorleven wat ze vooral zelf écht willen vanuit autonome motivatie, hoe zij hun leven wensen in te vullen, en op welke manier dit mogelijk wordt.”

De doelgroep is breed, gaande van personen met kaderfuncties tot medewerkers op de werkvloer. “Ook mensen met minder financiële middelen tracht ik zo goed mogelijk te ondersteunen en verder te helpen. Daarnaast heb ik veel ervaring met personen met een autismespectrum en ADHD”.

Of het nu gaat om begeleiding in loopbaanvragen, stress- en burn-out, of ondersteuning bij diverse moeilijke situaties, Gwendy kijkt vooral naar opportuniteiten en tracht mensen in beweging te zetten, in een positieve flow te brengen. Dankzij aanvullende opleidingen rond counseling en therapie, kan Gwendy in de diepte werken, maar steeds met het oog gericht op mogelijkheden.

“Huisartsen en hulpverleners verwijzen vaak naar mij door voor begeleiding bij verschillende moeilijke situaties, maar zelf verwijs ik eveneens door daar waar ik het nodig acht.”

Groei, stap per stap

“Ik heb niet gekozen voor een specifieke naam voor mijn gesprekspraktijk, maar ‘Groei, stap per stap’ is mijn leuze. Zelf heb ik vier jaar geleden de sprong gemaakt, om weloverwogen aan de slag te gaan als zelfstandige, voornamelijk in het bieden van loopbaanbegeleiding, stress en burn-outbegeleiding, verlies- en rouwverwerking, ondersteuning op verschillende levensgebieden. Ik bied dit aan via coaching en counseling. Groeien, stappen zetten, gebeurt bij voorkeur goed doorleefd en weloverwogen, kleine stappen zijn te behappen.”

Op die manier kwamen er weer nieuwe kansen op haar pad. “Zo verzorg ik ook training in onder andere ‘Motiverende gespreksvoering’ in bedrijven, recent nog op een secundaire school en bij het OCMW/CAW in Antwerpen. Daarnaast geef ik ook workshops rond work-life balance, wat voor mezelf tevens van pas komt vanwege mijn drukke agenda. Wat je verkondigt moet je ook zelf doen.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings