12 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

21 jaar en al een eigen schoonheidssalon

IN juni 2021 opende Kyana Buys schoonheidssalon Beauty & Relaxations Mauna aan de Polenlaan. Met haar 21 jaar is ze één van de jongste ondernemers in Stekene, ambitieus en gedreven. Oh ja, Kyana toert met haar CE-rijbewijs ook nog door België en Nederland met één van de vrachtwagens van het ouderlijk bedrijf…

“Ik volgde 6 jaar de opleiding schoonheidsverzorging in Portus Berkenboom te Sint-Niklaas, daarna nog een specialisatiejaar esthetische lichaamsverzorging in Gent. Ik startte in bijberoep bij mijn ouders in Sint-Gillis-Waas, nadien waagde ik de sprong om een eigen schoonheidssalon te openen en naar Stekene te verhuizen. Vroegere klanten uit onder meer De Klinge en Kieldrecht zijn me gevolgd, daarnaast hebben al heel wat inwoners van Stekene de weg naar mij gevonden. Ik ben blij zoals het nu loopt en dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in mij.”

Kyana biedt een totaalaanbod van ‘klassieke’ behandelingen zoals  gelaatsverzorging met de producten van Klapp, manicure, pedicure, epilaties, lichaamsbehandelingen. Maar daarnaast ook extra’s zoals lashlift en permanente ontharing. Vooral vrouwen maken deel uit van het klantenbestand, mannen komen doorgaans langs voor een massage of pedicure. Maar iedereen is altijd welkom.

Alle aandacht voor de klant

Een nieuwe zaak starten is geen evidentie, weet ook Kyana. “Je moet op een aantal vlakken het verschil maken. Eén van mijn troeven is flexibiliteit, 6 dagen op 7 ben ik open. Op maandag- en donderdagavond kan je in mijn salon tot 22u00 terecht, dat geeft de mogelijkheid om na het werk nog langs te komen. Enkel op woensdagnamiddag ben ik gesloten.”

Daarnaast maakt Kyana heel veel tijd voor haar klanten. “Voor mijn behandelingen neem ik voldoende ruimte zodat ik aandachtig naar de wensen van de klant kan luisteren. Bij een eerste bezoek trek ik extra tijd uit, iedere klant moet zich goed voelen. Bovendien ben ik één van de weinige schoonheidsspecialisten in de buurt die lichaamsbehandelingen aanbiedt. Tijdens een behandeling zet ik de telefoon op stil, zodat ik me optimaal kan concentreren en de klant volledig kan ontspannen.”

Ik startte in bijberoep bij mijn ouders, waagde nadien de sprong om een eigen schoonheidssalon te openen.”

Kyana wil op haar eigen tempo groeien en verder opbouwen. “Zoals ik al zei, de zaken lopen naar wens. Ik ben minder actief op sociale media, maar ben ervan overtuigd dat mond-aan-mond reclame zijn werk doet. Met mijn ligging in het centrum van Stekene en parkeergelegenheid voor de deur zie ik de toekomst positief tegemoet.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in