12.1 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Met ‘luierboxen’ zamelt gemeente Stekene luiers in voor kwetsbare gezinnen

Vanaf vandaag start gemeente Stekene met het project ‘Luierbox’. Vijf boxen staan verspreid over de gemeente om ongebruikte luiers te verzamelen. Stekene wil hiermee kwetsbare gezinnen met jonge kinderen ondersteunen, de kosten van luiers zijn immers een flinke hap uit hun budget.

De boxen staan op vijf locaties: in het Huis van het Kind, de bibliotheek, gemeenteschool Reynaerdijn in Kemzeke, de Delhaize in de Stadionstraat en in kringwinkel Den Azalee in buurgemeente Sint-Gillis-Waas.”

“Diverse gezinnen hebben vaak een overschot aan luiers. Kinderen groeien er snel uit of worden zindelijk. Zij kunnen vanaf nu ongebruikte luiers deponeren in één van de vijf luierboxen. Alle luiers zijn welkom, het maakt niet uit van welk merk, welke maat of hoeveel je er schenkt. Ze moeten alleen proper en ongebruikt zijn,” vertelt schepen Grietje Cortebeek.

De luierboxen worden regelmatig geleegd door een vrijwilliger van het Huis van het Kind en daarna verdeeld onder de kwetsbare gezinnen. Dit gebeurt via het Huis van het Kind zelf, of via zijn partners zoals Kind en Gezin, Zorg Stekene of vzw De Olijf.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in