15.8 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Raakzaam vzw bouwt zorgsite Snoezelhof in centrum Stekene

Samen met Zorg Stekene ontwikkelt Raakzaam vzw een aantal toekomstgerichte projecten in het centrum van Stekene. Eén ervan is de realisatie van zorgsite Snoezelhof. Concreet betreft het een nieuwbouw voor 25 bewoners met een beperking. Iedere studio/kamer heeft zijn eigen voordeur en er is een binnentuin. Daarnaast is er ook een polyvalente ruimte die zal gebruikt worden als dagbestedingsruimte en ontmoetingsruimte voor de buurt.

Zorgsite Snoezelhof wordt gebouwd op een deel van de huidige parking achter woonzorgcentrum Zoetenaard, naar een ontwerp van architecten Poot – Schenk Hattori. De werken aan de duurzame en energie neutrale gebouwen starten begin 2023, de oplevering is voorzien begin 2024. De investering voor de zorgsite Snoezelhof bedraagt 4,2 miljoen euro, verdeeld over subsidies door VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden) en de huur van de bewoners.

Op de Dag van de Zorg op 15 mei worden de plannen aan het grote publiek toegelicht.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in