10.7 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Totaalconcept als oplossing bij rugproblemen

Ergo Support biedt particulieren en werknemers van bedrijven een totaaloplossing bij rugproblemen. Klachten kunnen in de meeste gevallen worden vermeden door een combinatie van kennis en inzicht in werksituaties en aangepast werkmaterieel. Zaakvoerder Nicolas Vergauwen (osteopaat D.O. en specialist ergonomie) vertelt over de unieke aanpak van Ergo Support.

“Ik startte met Ergo Support in 2017, ik zag dat er een enorme behoefte lag bij zowel particulieren als bedrijven. Mensen komen vaak pas naar een rugschool wanneer ze klachten hebben. Eigenlijk pak je daarmee enkel de gevolgen aan terwijl je moet kijken naar de oorzaak: hoe komt een overbelasting tot stand? Met Ergo Support willen we vooral preventief werken. We spelen in op individuele situaties of het nu gaat om de logistieke sector, de bouw of kantoor. Onze aanpak met concrete tips & tricks en advies slaat aan.”

“Met Ergo Support willen we vooral preventief werken.”

Ergo Support verhuisde enkele jaren geleden naar Overmere en vestigt zich vanaf juni 2022 in Sint-Pauwels. Naast Nicolas Vergauwen maken ook Mathieu Deconinck, Lennert Verschelden en Kien Phan deel uit van Ergo Support.

Complete oplossing

Door corona draaiden de activiteiten op een laag pitje en greep Ergo Support de opportuniteit om zijn concept verder te optimaliseren. “Naast onze adviserende en opleidende rol bieden we sindsdien ook (ergonomische) producten aan. Op die manier kunnen we onze klanten nog meer ontlasten en een complete oplossing aanreiken. Wij bieden de producten vrijblijvend aan, klanten kunnen ze eerst uittesten en pas nadien al dan niet overgaan tot aankoop. We zoeken niet alleen mee naar oplossingen voor de werknemers maar mikken ook op ergonomische oplossingen van de werkplaats, binnen het budget van een klant.”

Meelopen op de werkvloer

Eén van de vele klanten van Ergo Support is Katoennatie. “De afgelopen jaren kreeg Katoennatie verschillende rapporten en analyses over de rugproblemen bij hun werknemers. Maar een concrete oplossing kwam nooit uit de bus. Wij stelden voor om een dag mee te lopen op de werkvloer. Op die manier kregen wij een beter inzicht over de manier waarop er gewerkt wordt en over (verkeerde) gewoontes, we legden ook ons oor te luisteren bij de medewerkers. Vandaaruit maakten wij een oplossingsvoorstel zowel voor de werkplaats als advies op maat voor de medewerkers.”

Medisch centrum ‘Dè Moov’

Vanaf 15 april opent een nieuw polyvalent medisch centrum ‘Dé Mooov’ in de voormalige ING-kantoren in Sint-Pauwels. Het aanbod van ‘Dé Mooov’ omvat Ergo Support (ergotherapie), osteopathie en kiné.

Info: www.ergo-support.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in