22.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

’t Nief Veloken: totale fietsbeleving in Kemzeke

LIEFDE voor de fiets en graag met mensen omgaan, dat zit in het DNA van Dieter Dhooghe (36) en Joyka Cornu (29). Tijdens het Hemelvaartweekend  openen ze ’t Nief Veloken in het prachtige herenhuis van dokter Beumer uit 1928 in Kemzekedorp. Meteen ook een boost en nieuw leven in de brouwerij voor Kemzeke.

“Ik werk nu nog als fietstechnieker bij Bike Republic en Joyka is actief op de aankoopdienst bij Hamlet, in de zoetwarensector. We maken een switch en gaan helemaal voor ’t Nief Veloken. Dat is ook nodig want wij willen onze klanten optimaal bedienen. Wij stappen af van het ‘klassieke’ concept van een fietsenwinkel en bieden een totale fietsbeleving aan.”Op een oppervlakte van 110 m² herbergt ’t Nief Veloken een multifunctionele ruimte met een etalage, werkplaats, winkel/showroom en aansluitend een gezellige bar. “We creëren een ‘fietsgemeenschap’: een gezellige plek om even bij te ‘tanken’ na of voor een fietsrit, een drinkwater fontein om drinkbussen te vullen, stopcontacten om de elektrische fiets op te laden, samen kijken naar de koers op televisie, we gaan workshops organiseren rond herstelling en onderhoud van fietsen.”

Je favoriete krant bij een onweerstaanbaar lekker koffietje

De ganse dag door lees je hier jouw favoriete krant met een onweerstaanbaar lekkere koffie van het eigen huismerk. “We serveren knabbeltjes en kleine gerechtjes zoals een croque monsieur of spaghetti. Er is een gratis WIFI-aansluiting, usb poorten en stopcontacten aan de tafels, er liggen fietsmagazines, wielerbiografieën en nog zoveel meer.” ’t Nief Veloken mikt op kwaliteit en duurzaamheid. Dieter is bovendien een gediplomeerde barista, Joyka volgde een thuiscursus restauranthouder en bakt de lekkerste taarten van het hele Waasland.

“We stappen af van het ‘klassieke’ concept van een fietsenwinkel en creëren een fietsgemeenschap”

Last but not least: ’t Nief Veloken is officiële verdeler van Cinelli, Open en Velo De Ville. “We verkopen zowel klassieke stadsfietsen, elektrische fietsen, koersfietsen als gravel bikes en speed bikes. Fietsen worden ‘custom made’ opgebouwd. Wij stellen de ideale fiets voor u samen in de winkel. Vanaf het frame worden alle onderdelen uitgekozen om zo een echte ‘droomfiets’ te bouwen. Alle toebehoren en accessoires zoals fiets-gps’en, tassen, sokken, bidons, kledij vindt u in de showroom.”

Dieter en Joyka zijn ervan overtuigd dat ’t Nief Veloken een meerwaarde betekent voor Kemzeke en omgeving. “We zijn ideaal gelegen, Kemzeke is eigenlijk de toegangspoort naar de polder, hier passeren wekelijks talloze wielerclubs- en fietstoeristen. We willen bovenal het gemeenschapsgevoel versterken, ’t Nief Veloken is daarbij een gangmaker.”

Meer info op facebook en www.tniefveloken.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in