16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Petanqueclub Stekene: “We zijn geen club voor oude mannen”

NA enkele ‘omzwervingen’ op diverse locaties realiseerde Petanque Club Stekene in 2019 een eigen petanquehal op de terreinen van de Sportstek. De club beschikt er zowel over binnen- als buitenbanen. Met 120 leden is P.C. Stekene één van de grotere clubs uit de gemeente, jong en oud zijn welkom om zich aan te sluiten. Een zevenkoppig bestuur – Rudy Braem, Sonia Callebaut, Marcel Crop, Flor De Witte, Gino De Block, Leon Van den Abbeele en William Wuytack – trekt de kar.

“Enkele verwoede petanquespelers startten op de terreinen van de Tennisclub in de Dauwstraat, ze speelden er elke zondagochtend, in de winterperiode konden ze terecht op de binnenpleinen in de Baseline aan de Heirweg in Stekene. Met de komst van Eric Everaert raakte alles in een stroomversnelling en ontstond de club onder zijn huidige naam. We sloten aan bij de Petanque Federatie Vlaanderen en verkregen licentie 01-010 in Oost-Vlaanderen.”

Het vinden van een geschikt speelterrein was niet evident. “We konden een tijd terecht bij de Boulodroom in Sint-Niklaas en bij Camping De Vlasaard. Maar dit was geen oplossing voor de langere termijn. Uiteindelijk raakten we in gesprek met de gemeente Stekene en kregen een stuk grond op de Sportstek in opstal voor een termijn van 40 jaar. We zijn de gemeente er zeer dankbaar voor.”

Eigen middelen

“Op een periode van nauwelijks drie maanden bouwden we een eigen petanquehal (36 x 16m) met de hulp van heel wat leden. De hal met een dolomietvloer is grondig geïsoleerd en beantwoordt aan alle huidige energienormen, op een deel van het dak is er nog plaats voor zonnepanelen. Naast de binnenvelden beschikken we rondom de hal nog over 25 buitenterreinen, we zijn zeker één van de best uitgeruste clubs uit de provincie. Bovendien kan de hal door derden worden gebruikt voor diverse doeleinden zoals vergaderingen, familiefeesten of een kwis.”

Competitief en recreatief

P.C. Stekene is met enkele teams – van 9 spelers – actief bij de Petanque Federatie Vlaanderen, de A-ploeg verzekerde zich onlangs van het behoud in de 1ste afdeling. Daarnaast komen de meeste leden – zowel mannen als vrouwen – toch vooral langs om op een ontspannen manier een balletje te werpen onder vrienden. Winnen is geen must, het gaat er gemoedelijk aan toe met een drankje achteraf in onze eigen kantine. Op de woensdag en zondag na zijn we alle dagen open.” P.C. Stekene biedt ook speelgelegenheid aan externe verenigingen zoals onder meer OKRA, Boerenbond, het Zeshoek Team en VLAS.

Oproep naar nieuwe leden

Net zoals voor veel andere clubs betekende corona ook een serieuze domper voor P.C. Stekene. “Onze petanquehal was net open maar we konden geen leden ontvangen en liepen dus inkomsten mis. Bovendien worden we nu geconfronteerd met stijgende energieprijzen, omdat we met gas verwarmen zullen de facturen fors omhoog gaan. Niettemin zien we de toekomst optimistisch tegemoet. Wij willen graag een oproep doen naar nieuwe leden, vooral jongeren vanaf 12 jaar zijn van harte welkom, wij hebben ook competitie voor kinderen. Het beeld dat een petanqueclub er alleen is voor oude mannen moet echt de wereld uit.”

Opendeurdag op 22 mei

Op 22 mei organiseert P.C. Stekene een ‘opendeurdag’ van 13 tot 20 uur. “We richten een kleine competitie in voor alle bezoekers en ook voor kinderen. Op het einde van de dag wordt de winnaar bij de volwassenen en de kinderen bekend gemaakt, zij ontvangen een ijstaart. Kom gerust langs, je wordt met open armen ontvangen.”

www.petanqueclub-stekene.com

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings